Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pūkuoti ir purūs rageliai kaip pūkas. Gaminkite ir įsitikinkite patys

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragaičiai paplitę visoje Europoje. Nereikia ilgai stebėtis, kodėl obuoliai tokie aktualūs daugumai prancūzų, anglų, amerikiečių ir italų. Faktas tas, kad obuoliai laikomi vienu prieinamiausių vaisių planetoje

. Dėl šios priežasties žmonės pradėjo eksperimentuoti gamindami saldžius kepinius, kurių pagrindą sudaro obuolių įdarai. Daugelis tautų pasiekė visišką meistriškumą, kai išmoko gaminti obuolių desertus. Atsirado šarlotės, obuolių gratino ir kitų saldumynų receptų.

Paruoškime tipišką obuolių kepinį – obuolių pyragėlius

.

Tešlos obuolių bageliams ingredientai:

  • Pienas – 120 g;
  • cukraus – 80 g;
  • šviežių mielių – 15 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • sviesto – 60 g;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • vanilės – žiupsnelis;
  • miltai – 460 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras: obuoliai – 5 vnt;
  • cukraus – 3 valg;
  • sviesto – 1 valgomasis šaukštas;
  • žievelės;
  • citrinos sultys;
  • cinamonas.

Obuolių bandelių paruošimas:

Į dubenį su šiltu pienu supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite. Į mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, įberkite

druskos ir vanilės, išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto stalo tešlą palaipsniui minkykite 5-7 minutes, kol ji taps

Rekomenduojame:  Keptos cukinijos yra skanesnės už mėsą. Skanus ir sotus patiekalas: nustebinau visus savo svečius

elastinga ir nelipni

.

Sudėkite tešlą į dubenį, patepkite augaliniu aliejumi ir palikite 50 minučių po maistine plėvele.

Tada dar kartą išminkykite tešlą ir palikite ją valandai po plėvele. Tuo metu nulupkite obuolius nuo žievelės ir sėklalizdžių. Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais.

Sudėkite obuolius į keptuvę su sviestu ir cukrumi. Į obuolių masę įmaišykite žievelę ir citrinos sultis ir

palikite obuolius 3-4 minutes kepti keptuvėje, kol išgaruos drėgmė

.

Румяные и пышные рогалики, как пух. Приготовьте и убедитесь сами

Obuolių netroškinkite.

Palikite obuolius atvėsti ant plokščios lėkštės. Tuo tarpu padalykite tešlą į 200-250 g

ritinėlius

ir palikite juos 10-15 minučių po rankšluosčiu

. Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į 30 cm skersmens sluoksnį. Padalykite tešlą į pailgus trikampius, ant storiausios dalies uždėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Румяные и пышные рогалики, как пух. Приготовьте и убедитесь сами

Palikite bandeles šiltoje vietoje 30-40 minučių po celofanu ir rankšluosčiu.

Румяные и пышные рогалики, как пух. Приготовьте и убедитесь сами

Maišelius kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

Румяные и пышные рогалики, как пух. Приготовьте и убедитесь сами

Prieš kepdami bagelius galite patepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti cukraus pudra.

Румяные и пышные рогалики, как пух. Приготовьте и убедитесь сами

Vietoj citrinos įdarą galite paruošti su cinamonu.

Rekomenduojame:  Skanūs ir minkšti blyneliai (nalistniki) su varške. Įdaras švelnus ir purus

Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *