Sekite mus Facebook'e!
Kad pagamintumėte bulvytes, turite žinoti keletą subtilybių. Priešingu atveju jie gali pasirodyti ploni, o ne purūs, guminiai. Kaip pasigaminti purias, kvapnias bulvytes
? Pirmiausia verta naudoti kambario temperatūros produktus.
Antra, tešlą reikia palikti, kad ji išbrinktų, o paskui daugiau nemaišyti. Priešingu atveju tešlos pūstumas išnyks, o tai turės įtakos bulvyčių purumui.
Bulvytes kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės uždengtu dangčiu
.
Taip fritoles padidinsite
. Paruoškime paprastas, bet labai purias ir minkštas fritoles.
Lėkštėms skirti ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- kefyro – 500 ml;
- cukraus – 3 šaukštai;
- druskos – 4 g;
- miltai – 400 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- geriamosios sodos – 1 šaukštelis.
Kepinių paruošimas:
Pašildykite kefyrą iki 38 laipsnių temperatūros. Dubenyje išplakite kiaušinį, supilkite į jį kefyrą. Supilkite cukrų, vaniliną ir druską. Į šiltą kefyrą persijokite miltus ir sodą ir užminkykite tirštą tešlą.
20 min. palikite tešlą uždengtą
.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį, nepermaišykite jos.
Konditeriniu maišeliu ant keptuvės išpilkite porcijas tešlos.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite paplotėlius ant silpnos ugnies.
Iškepusios bulvytės bus purios, didelės.
Jas galite patiekti su grietine, kondensuotu pienu ir uogiene.
