Sekite mus Facebook'e!
Morkų pyragaičiai – jau kelerius metus vyraujanti tendencija įvairiose pasaulio šalyse. Visi lieknėjantys žmonės ruošia pyragus su morkomis, nes juose yra mažai angliavandenių, o jie gana naudingi. Morkų
pyragas gali būti naudingų medžiagų šaltinis, pavyzdžiui: vitaminų A, B, C, E, PP, K, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, magnio, fosforo, vario, kobalto, cinko) ir skaidulinių medžiagų.
Žinoma, visų morkų pyragų negalima vadinti dietiniais. Yra kepinių, kuriuose yra daug angliavandenių cukraus pavidalu
. Todėl verta tokius pyragus ruošti patiems, kad tiksliai žinotumėte jų sudėtį.
Tešlos ingredientai:
- Morkos – 200 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- datulių sirupas – 3 šaukštai;
- kepimo soda – 1 šaukštelis;
- Malti migdolai – 200 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 150 g;
- Sviestas – 25 g;
- klevų sirupas – 1 šaukštelis.
Morkų pyrago paruošimas:
Morkas susmulkinkite kuo smulkiau. Prieš tai atskirkite baltymus nuo trynių
. Į atskirą indą supilkite datulių sirupą, sudėkite maltus migdolus, trynius ir morkas, išmaišykite iki vientisos masės
. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite mikseriu, masę supilkite į tešlą
. 20×20 cm kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite į jį tešlą ir paskirstykite ant dugno. Kepkite biskvitą 40-45 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Įdarui varškę sumaišykite su klevų sirupu ir sviestu. Ant biskvito viršaus užtepkite tolygų kremo sluoksnį.
Jei norite, apibarstykite tortą juodojo šokolado drožlėmis.
Tai puikus desertinis morkų pyragas.
