Sekite mus Facebook'e!
Prieš pasibaigiant braškių sezonui, paruoškite šį neįtikėtinai gardų pyragą. Tešla labai puri ir sultinga, o braškių įdaras suteikia jam malonų gaivumą ir vaisiškumą.
Braškės yra daugelio mėgstamiausia uoga. Jas galima valgyti ne tik gryna forma, bet ir naudoti daugeliui desertų bei pyragų gaminti.
Vienintelis braškių trūkumas yra tas, kad jų sezonas gana trumpas. Tad kol braškių sezonas dar nesibaigė, siūlome pasigaminti labai skanų ir sultingą pyragą.
Reikalingi ingredientai:
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- cukrus – 180 g;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- aliejus – 60 ml;
- druska – žiupsnelis;
- grietinė – 150 g;
- miltai – 250 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- sviestas – 20 g;
- braškės – 350 g.
Paruošimo būdas:
Į kiaušinius įmuškite druską, vanilę, cukrų ir plakite mikseriu kelias minutes, kol cukrus ištirps. Tada į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir bekvapio sviesto ir vėl gerai išmaišykite.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių-grietinės mišinį. Gerai išmaišykite šluotele arba mikseriu, kad gautumėte vientisą, lygią tešlą be gumulėlių. Gauta tešla yra šiek tiek tirštesnė nei klasikinė blynų tešla.

Švelnaus ir sultingo braškių pyrago su grietine receptas.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir supjaustykite į ketvirčius. Sudėkite braškes į tešlą ir išmaišykite.
Paimkite kepimo skardą. Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir kruopščiai ištepkite šonus sviestu. Sudėkite tešlą į kepimo skardą.

Švelnaus ir sultingo braškių pyrago su grietine receptas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
Paruoštas pyragas yra labai purus ir minkštas. Jo tekstūra gana drėgna ir porėta, todėl net nesinori užgerti gėrimais. Braškės puikiai dera prie patiekalo skonio ir suteikia sultingumo bei malonaus vaisiškumo.
Skanaus!
