Sekite mus Facebook'e!
Yra klasikinis bulvių blynų receptas – šie yra mano mėgstamiausi! Juos labai lengva ir greita paruošti, o nuo stalo jie nušluojami dar karšti!
Kaskart, kai juos gaminu, visa šeima susirenka aplink, nes keptų bulvių aromatas tiesiog nenugalimas. Mėgstu bulvių blynus patiekti su grietine arba naminiu padažu, taip jie tampa dar skanesni.
Taip pat kartais į tešlą įdedu žolelių ar prieskonių, kad būtų įvairiau. Šie bulvių blynai puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Nėra nieko panašaus į pasitenkinimą matyti juos dingstančius iš lėkštės!
Sudedamosios dalys:
- bulvės – 2 kg.
- svogūnas – 150 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- česnakas – 3 skiltelės
- druska – 1–1,5 šaukštelio (pagal skonį)
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas
- miltų 1-2 valg. šaukštai.
Paruošimas:
Nulupu bulves ir sutarkuoju jas kartu su svogūnu.

Perkoščiau per sietelį, kad pašalinčiau skysčio perteklių.

Įmušu kiaušinį, per presą išspaudžiu česnaką, įberiu druskos, įberiu grietinės ir miltų. Viską gerai išmaišau.

Įkaitinu aliejų keptuvėje, įdedu po šaukštą mišinio ir kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

