Sekite mus Facebook'e!
Šį patiekalą nebus gėda patiekti reikliausiems svečiams.
Receptui reikės:
– Reikės
:
– 450 g vištienos faršo;
– 1 puodelio kefyro
; – 1 kiaušinio; – 1
nedidelio svogūno
; – 4 česnako skiltelių
; – 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
; – krapų, druskos, pipirų.
Paruoškite maltą mėsą
Į maltą mėsą įberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinį. Viską sumaišykite šaukštu iki vientisos masės.
Kefyras
.
Jį įmaišykite į maltą mėsą, po to kefyras keliauja į dubenėlį su smulkintais krapais ir svogūnais. Svogūnus reikia supjaustyti kuo smulkiau. O česnaką reikia pertrinti per česnakų spaudiklį ir taip pat pasiųsti į maltinukus
. Kad nepersistengtumėte su miltais, jų reikia dėti pačioje pabaigoje, iš pradžių du šaukštus, o paskui, jei reikia, dar du šaukštus.
Svarbu, kad maltinukai neužsiterštų miltais, kad išeitų sultingi ir gerai iškeptų.
Patarimas: mišinys turi būti tokios pat konsistencijos kaip ir bulvyčių tešla.
Šaukštu imame mišinį ir nedidelėmis porcijomis (kaip fritas) dedame ant įkaitintos keptuvės. Kepame maltinukus iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Patarimas: paruoštus maltinukus išimkite ant popierine servetėle uždengtos lėkštės, tada visas riebalų perteklius pasišalins ir maltinukai bus labai traškūs.
Šį patiekalą galima patiekti šaltą arba karštą.
