Sekite mus Facebook'e!
Tešla gaunasi minkšta ir skani, ją galėsite ištempti plonu sluoksniu ir iškepti labai skanią picą su bet kokiais įdarais.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 300 ml;
– žiupsnelio druskos;
– augalinio aliejaus, 20 g; –
alyvuogių aliejaus, 1,5 šaukštelio
; – šilto vandens, 190 g;
– sausų mielių, 1,5 šaukštelio.
Paruošimo procesas
Sumaišykite vandenį su mielėmis ir palikite kelioms minutėms.
Persijokite miltus
, į mielių mišinį įberkite druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir pusę miltų, išminkykite iki vientisos masės
. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą
.
Dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Išminkykite tešlą, kad išeitų oras, ir pradėkite kepti picą su bet kokiais priedais.
Su šia tešla niekada nebūna jokių problemų – ji iškočiojama pakankamai plonai ir visada puikiai iškepa, bet išlieka minkšta.
Patarimas: šią tešlą taip pat galima naudoti pyragams, jei nesate per daug išsipūtusios tešlos mėgėjas – pyragas turės daug įdaro ir mažai tešlos.
