Sekite mus Facebook'e!
Blynai yra vienas iš žinomiausių ir mėgstamiausių mūsų virtuvės patiekalų, turintis turtingą istoriją ir daugybę tradicijų. Iš miltų, vandens ir kiaušinių pagaminti ploni plokštainiai gali būti patiekiami tiek su sūriais, tiek su saldžiais įdarais. Šis universalus patiekalas tapo rusų kulinarijos įvairovės simboliu
. Istoriškai blynai siekia senąsias slavų tradicijas, o jų gaminimas dažnai siejamas su žiemos šventėmis ir žemdirbystės ciklu. Pirmą kartą blynai paminėti XII a. metraščiuose, kur jie minimi kaip pagoniškų apeigų dalis.
Blynai simbolizavo saulę – šiltą šviesą, kuri grįžta pas žmones kartu su žiemos pabaiga, todėl jie buvo glaudžiai susiję su Blynų dienos šventimu.
Laikui bėgant blynai pradėti kepti per įvairius festivalius ir šeimos šventes.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Cukrus – 2 valg;
- Miltai – 250 g;
- Pienas – 500 ml;
- Verdantis vanduo – 350 ml;
- Augalinis aliejus – 50 g.
Blynų paruošimas:
Išmaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, supilkite pieną, suberkite miltus.
Supilkite
verdantį
vandenį, supilkite
į tešlą
augalinį aliejų ir išmaišykite. įkaitintą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite plonus, kvapnius blynus. Šiuos blynus galima derinti su bet kokiais įdarais: nuo mėsos iki vaisių.
