Sekite mus Facebook'e!
Blynų diena yra pagoniška šventė, kuri slavams būdinga nuo senovės. Tačiau atėjus krikščionių tikėjimui žmonės vis dar nepamiršo Maslenicos. Ši blynų šventė tapo pagalbine didžiojo gavėnios laikotarpio pradžios dalimi.
Pagrindinė Maslenicos šventimo sąlyga – kvapnių auksinių blynų ruošimas
.
Šį nepretenzingą plokštainį galima gaminti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, ant vandens, ant pieno, su kefyru, soda ir mielėmis. Blynų įdarai taip pat būna įvairūs – nuo mėsos iki vaisių
. Papasakosime, kaip iškepti plonus sūrio blynus ant pieno.
Sūrio blynų ingredientai:
- Miltai – 130 g;
- Cukrus – 30 g;
- Druska – 4 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 400 ml;
- Augalinis aliejus;
- Sviestas;
- Suluguni;
- Adygėjos rūkytas sūris;
- grietinė – šaukštai.
Sūrio blynų paruošimas:
Kiaušinius, cukrų, druską ir miltus sumaišykite giliame dubenyje su pienu, viską kruopščiai išplakite panardinamuoju maišytuvu. Jei lieka gumuliukų, tešla lieka tiršta, tada dar kartą suplakite.
Gerai įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įpilkite lašelį augalinio aliejaus.
Šaukštu semkite tešlą ir plonu sluoksniu supilkite ant keptuvės. Kai blynas „susigers”, galite jį apversti ant kitos pusės.
Prieš išplakdami tešlą būtinai išmaišykite, kad miltai nenusėstų ant dugno.
Blynus galite kepti ne iki auksinės plutelės.
Iškepę blynus patepkite sviestu
.
Suluguni ir Adygėjos sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Į sūrius įmaišykite grietinę ir šiek tiek lydyto sviesto.
Įdarą dėkite į blynus, auksine puse, ir užspauskite viduje.
Dėkite blynus ant keptuvės ir lengvai apkepkite ant silpnos ugnies.
Norėdami subtilesnio skonio, recepte galite naudoti Imereti sūrį.
Blynus rekomenduojama valgyti karštus.
