Sekite mus Facebook'e!
Grietinės biskvitas yra klasikinis naminis kepinys, kuris dėl savo paprastumo ir neįtikėtino lengvumo užkariavo daugelio saldumynų širdis. Grietinės tešla suteikia biskvitui minkštą ir švelnią tekstūrą bei sodrų skonį, kuris puikiai dera su įvairiais kremais ir įdarais. Toks pyragas idealiai tinka tiek kasdieniam arbatos gėrimui, tiek šventiniam stalui, kur taps tikra puošmena.
Pagal receptą naudojama grietinė ne tik suteikia biskvitui daugiau drėgmės ir skonio, bet ir palengvina jo paruošimo procesą.
Papasakosime, kaip pasigaminti pyragą su grietinės biskvitu ir kartu be cukraus.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- grietinė – 200 g;
- sviestas – 50 g;
- datulių – 180 g;
- krakmolo – 20 g;
- ryžių miltai – 60 g;
- raugas – 5 g.
Kremo ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- krakmolo – 30 g;
- pieno – 600 ml;
- sviestas – 150 g;
- medus – 6 šaukštai;
- želatina – 10 g;
- vandens – 60 ml.
18 cm skersmens forma
Pyrago be cukraus paruošimas:
Kremui 100 ml pieno sumaišykite su kiaušiniais ir krakmolu, supilkite į puodą. Į mišinį supilkite likusį pieną, užvirinkite ir sutirštinkite
. Kai užvirs ir paviršiuje pradės burbuliuoti, virkite dar 30 sekundžių, tada nukelkite nuo ugnies ir perpilkite į atskirą dubenį. Kremo pagrindą uždenkite ir palikite atvėsti.
Biskvitui gaminti kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus
.
Baltymus išplakite mikseriu iki purumo, o į trynius suberkite datules.
Taip pat į trynius sudėkite grietinę ir ištirpintą sviestą, plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį suberkite ryžių miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
. Į tešlą
supilkite
išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite. Tešlą
supilkite į kepimo formą arba konditerinį žiedą.
Į grietinėlės pagrindą sudėkite medų ir sviestą, plakite panardinamuoju mikseriu iki kreminės masės. Kepkite biskvitą 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje
. Kol biskvitas aušta, sumaišykite želatiną su vandeniu, palaukite, kol išbrinks. Tada ištirpinkite želatiną mikrobangų krosnelėje ir supilkite į kremą, išmaišykite.
Biskvitą padalykite į kelis vienodus pyragėlius
.
Vieną biskvitą dėkite į tešlos žiedą, ant jo užpilkite ⅓ kremo
. Antrąjį biskvitą dėkite ant kremo sluoksnio, ant jo užpilkite ½ kremo
. Trečiąjį
biskvitą užpilkite
likusiu kremu
.
Palikite tortą šaldytuve, kol kremas sustings.
Gausite skanų tortą be pridėtinio cukraus. Kartu desertas išlieka saldus, o ne prisvilęs.
