Sekite mus Facebook'e!
Pica laikoma labai populiariu patiekalu visame pasaulyje. Kadaise skurdus itališkas maistas dabar laikomas kulinariniu šedevru. Šiuolaikinė pica skiriasi nuo senovinio analogo. Anksčiau ant plonos tešlos buvo dedami patys pigiausi produktai, neretai jie tarpusavyje visai nesijungdavo
. Ploną tešlą lėmė ne receptas, o paprasčiausias žmonių pinigų stygius. Daugelis negalėjo sau leisti picai naudoti daug miltų. Vėliau šis itališkas patiekalas, atvirkščiai, tapo gerovės simboliu, nes buvo ruošiamas pasiturinčiose šeimose.
Paruoškime picai tinkamą tešlą
.
Picai skirti ingredientai:
- Kefyras – 250 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Miltai – 200 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Dešra – 150 g;
- Šampinjonai – 2 vnt;
- Alyvuogės – 10 vnt;
- svogūnai – ⅓ vnt;
- kečupas – 4 valg;
- Sūris – 100 g.
Picos paruošimas:
Į šiltą kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.
Dešrą supjaustykite batonais, pievagrybius – plokštelėmis, svogūnus – plunksnelėmis, alyvuoges – pusiau
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite ant jos tešlą
, išlyginkite paviršių, suformuokite ploną apvalų sluoksnį ir aptepkite jį kečupu.
Ant picos dėkite dešrą, tada grybus, svogūnus ir alyvuoges.
Kepkite picą 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Tada ant picos užberkite sūrio ir kepkite dar 5-10 minučių.
Taip iškepsite puikią picą kaip picerijoje. Be šių sudedamųjų dalių priedams galima naudoti ir kitus, pridėti mėsos, jei norisi.
