Sekite mus Facebook'e!
Pirmosios salotos pradėtos ruošti Romos imperijos laikais. Tuomet klestėjo vergų darbas ir nuolatinės puotos kiekvieną dieną.
Ilgai ir nuolat puotauti reikėjo nuolat ruošti patiekalus visuomenės elito stalams. Paprastai, be riebių patiekalų, būdavo ir dietinių
patiekalų. Dažnai tokie patiekalai buvo ruošiami iš žolelių ir daržovių. Padažas buvo gaminamas iš medaus mišinio, druskos ir acto
. Salotos savo pavadinimą gavo dėl to, kad tai buvo gana sūrus patiekalas. Tačiau vėliau pradėtos gaminti ir saldžios vaisių salotos
. Papasakosime, kaip paruošti paprastas salotas be virimo – „rytietiškas”.
Salotų „Rytietiškos” ingredientai:
- pomidorai – 2 vnt;
- rūkyta dešra – 200 g;
- sūris – 50 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio.
Salotų „Rytietiškos” paruošimas:
Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais arba mažais griežinėliais. Iš anksto pašalinkite pomidorų kotelius.
Dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į dešrą bei pomidorus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite nedidele tarka. Sūrį galite dėti tiesiai į salotas arba apibarstyti juo prieš patiekiant.
Taip pat salotas papuoškite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Tai greitai ir lengvai paruošiamos salotos per 5 minutes.
