Sekite mus Facebook'e!
Oro pyragas – nuostabus desertinis gaminys, dėl savo lengvumo, švelnumo ir unikalios tekstūros užkariavęs daugelio saldumynų mėgėjų širdis.
Istoriškai oro pyragai atsirado įvairiose kulinarinėse tradicijose ir susilaukė daugybės interpretacijų
.
Klasikiniai receptai apima iš lengvos tešlos pagamintus pyragaičius, kurie prisotinti švelniais vanilės, šokolado, vaisių ar riešutų aromatais.
Svarbus oro pyrago aspektas yra jo šventinis pobūdis. Jis puikiai tinka įvairioms šventėms ir renginiams: gimtadieniams, vestuvėms ar šeimos susibūrimams.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 70 g;
- graikiškas jogurtas – 340 g;
- citrinos žievelės;
- miltai – 30 g;
- kukurūzų krakmolo – 20 g;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos sulčių – 10 ml;
- kakavos miltelių – 2 šaukšteliai;
Oro pyrago paruošimas:
Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Į trynius supilkite 35 g cukraus, sudėkite graikišką jogurtą, citrinos žievelę ir išmaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir kukurūzų krakmolą ir išminkykite vientisą tešlą
.
Į baltymus supilkite druską ir citrinos sultis, išplakite iki sodrių putų
. 2-3 kartus į baltymus supilkite 35 g cukraus. Supilkite beeringo mišinį į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Į atskirą dubenį įdėkite 3-4 šaukštus tešlos
. Į pasiliktą tešlą supilkite kakavos miltelius ir išmaišykite. Tešlos sluoksnius sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu. Pirmąjį šokoladinės tešlos sluoksnį
apibarstykite uogomis ir smeigtuku padarykite nedidelį raštą.
Tada sluoksnį uždenkite balta tešla ir vėl šokoladine tešla
. Vėl iešmeliu nubrėžkite pyrago viršų ir ant jo paviršiaus išdėliokite uogas.
Į gilią kepimo skardą įpilkite verdančio vandens ir ant viršaus uždėkite groteles. Ant grotelių uždėkite formą su pyragu
. 40-50 min. kepkite pyragą 110 laipsnių temperatūroje.
Paruoštą tortą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti kremu pagal pageidavimą.
Tai puikus deserto variantas, kuris tikrai nustebins jūsų svečius.
