Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pats lengviausias desertas iš visų kada nors buvusių. Citrinų ir mėlynių pyragas: atrodo nuostabiai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Oro pyragas – nuostabus desertinis gaminys, dėl savo lengvumo, švelnumo ir unikalios tekstūros užkariavęs daugelio saldumynų mėgėjų širdis.

Istoriškai oro pyragai atsirado įvairiose kulinarinėse tradicijose ir susilaukė daugybės interpretacijų

.

Klasikiniai receptai apima iš lengvos tešlos pagamintus pyragaičius, kurie prisotinti švelniais vanilės, šokolado, vaisių ar riešutų aromatais.

Svarbus oro pyrago aspektas yra jo šventinis pobūdis. Jis puikiai tinka įvairioms šventėms ir renginiams: gimtadieniams, vestuvėms ar šeimos susibūrimams.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 70 g;
  • graikiškas jogurtas – 340 g;
  • citrinos žievelės;
  • miltai – 30 g;
  • kukurūzų krakmolo – 20 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • citrinos sulčių – 10 ml;
  • kakavos miltelių – 2 šaukšteliai;

Oro pyrago paruošimas:

Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Į trynius supilkite 35 g cukraus, sudėkite graikišką jogurtą, citrinos žievelę ir išmaišykite.

Į mišinį supilkite miltus ir kukurūzų krakmolą ir išminkykite vientisą tešlą

.

Į baltymus supilkite druską ir citrinos sultis, išplakite iki sodrių putų

. 2-3 kartus į baltymus supilkite 35 g cukraus. Supilkite beeringo mišinį į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Į atskirą dubenį įdėkite 3-4 šaukštus tešlos

Rekomenduojame:  Pagal šį receptą užsikabinau už skumbrės. Ačiū kaimynui už idėją

. Į pasiliktą tešlą supilkite kakavos miltelius ir išmaišykite. Tešlos sluoksnius sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu. Pirmąjį šokoladinės tešlos sluoksnį

apibarstykite uogomis ir smeigtuku padarykite nedidelį raštą.

Рецепт самого воздушного десерта. Лимонно-черничный торт: выглядит просто удивительно

Tada sluoksnį uždenkite balta tešla ir vėl šokoladine tešla

. Vėl iešmeliu nubrėžkite pyrago viršų ir ant jo paviršiaus išdėliokite uogas.

Рецепт самого воздушного десерта. Лимонно-черничный торт: выглядит просто удивительно

Į gilią kepimo skardą įpilkite verdančio vandens ir ant viršaus uždėkite groteles. Ant grotelių uždėkite formą su pyragu

. 40-50 min. kepkite pyragą 110 laipsnių temperatūroje.

Рецепт самого воздушного десерта. Лимонно-черничный торт: выглядит просто удивительно

Paruoštą tortą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti kremu pagal pageidavimą.

Рецепт самого воздушного десерта. Лимонно-черничный торт: выглядит просто удивительно

Tai puikus deserto variantas, kuris tikrai nustebins jūsų svečius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *