„Kapitono tortas” – išskirtinis naminis desertas, kuriame dera minkšta pluta ir švelni grietinė. Jis pasižymi oro tekstūra ir sodriu kreminiu skoniu, todėl puikiai tinka jaukiam arbatos vakarėliui ar šventiniam stalui
. Pagrindinė deserto puošmena yra grietinė – lengva, švelni ir šiek tiek rūgšti, suteikianti desertui ypatingą skonių harmoniją. Kai kuriuose variantuose receptas papildomas riešutais, šokoladu ar vaisiais, todėl jis tampa dar puošnesnis.
Pavadinimas „Kapitonė” tortui suteikia paslaptingumo ir romantikos, primena tolimas keliones.
Šį desertą paprasta paruošti, tačiau savo sodriu skoniu ir švelnia tekstūra jis gali nustebinti net išrankiausius gurmanus.
Biskvito ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kondensuotas pienas – 300 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- raugas – 10 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Sviestas – 110 g;
- Miltai – 170 g.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 25% – 400 g;
- Virtas sutirštintas pienas – 150 g;
- Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
- Šokoladas.
Torto „Kapitonė” paruošimas:
Išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušiniais ir ištirpintu sviestu. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
Tirštą tešlą perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą
.
Tešlą paskirstykite po visą paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių.
Biskvitą padalykite kepimo žiedu į 3 pyragėlius
.
Kremui grietinę sumaišykite su saldintu sutirštintu pienu ir kakava
.
Pirmąjį pyragą su kremu sudėkite į kepimo žiedą, uždenkite antruoju
. Ant kremo sluoksnio pabarstykite biskvito trupinių. Trupinių sluoksnį uždenkite trečiuoju tortu su kremu
. Kremu aptepkite torto šonus, taip pat ir viršų.
Torto
šonus pabarstykite biskvito trupiniais
. Ištirpinkite šokoladą ir juo papuoškite torto viršų. Palikite desertą šaldytuve 2 valandoms.
Gausite paprastą tortą „Kapitonė”. Tai puikus desertas namų arbatos vakarėliui.