Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasiimsiu bulvių ir kefyro. Skanūs pyragai pagal uzbekų šeimininkės receptą: išradingi ir paprasti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš bulvių galima pagaminti daug skanių patiekalų. Pasaulis žino daugybę skirtingų bulvių patiekalų. Pavyzdžiui, bulviniai blynai, keptos bulvės, bulvių pyragai.

Šį bulvių patiekalų sąrašą galima tęsti ilgai. Iš bulvių gaminamas universaliausias garnyras, jų dedama į salotas

. Anksčiau bulvėmis buvo galima pamaitinti visą šeimą. Praėjusio šimtmečio XX a., didelio bado laikotarpiu, bulvės daugumai šeimų buvo vienintelis būdas išgyventi.

Ši daržovė turi savybę augti beveik bet kokiame dirvožemyje. Todėl jos derlių ne taip sunku surinkti

. Dabar bulvės ir toliau gerbiamos. Papasakosime, kaip paruošti bulvių paplotėlius.

Bulvių paplotėlių ingredientai:

  • bulvių – 4 vnt;
  • kefyro – 200 ml;
  • druskos – šaukštelis;
  • cukraus – šaukštelis;
  • mielių – 10 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • miltai – 450 g;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Bulvių paplotėlių paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, išvirkite bulvių košę. Į bulvių košę supilkite kefyrą, gerai išmaišykite

. Į kefyro ir bulvių mišinį supilkite druską, cukrų ir mieles, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Į bulvių mišinį persijokite miltus, užminkykite tešlą

Rekomenduojame:  Vaikystės skonis. Beformės suktinukai: desertas, paruoštas per kelias minutes

. Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus, toliau minkykite, suformuokite bloką. Dėkite kūčiuką į augaliniu aliejumi pateptą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.

Pabarstykite stalą miltais, išminkykite kūčiuką ir padalykite į 20 vienodų dalių.

Беру картошку и кефир. Вкусные пирожки по рецепту хозяюшки узбечки: гениально и просто

Iš kiekvienos dalies suformuokite nedidelį gabalėlį.

Беру картошку и кефир. Вкусные пирожки по рецепту хозяюшки узбечки: гениально и просто

Šiek tiek suplokite ritinėlius delnu.

Беру картошку и кефир. Вкусные пирожки по рецепту хозяюшки узбечки: гениально и просто

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite storus paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Беру картошку и кефир. Вкусные пирожки по рецепту хозяюшки узбечки: гениально и просто

Kepdami kepinius kelis kartus apverskite.

Беру картошку и кефир. Вкусные пирожки по рецепту хозяюшки узбечки: гениально и просто

Dėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Šie kepsneliai bus purūs ir minkšti, idealiai tinka sriuboms ir mėsai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *