Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastų beliašų nebekepu, bet kepu juos pagal mamos receptą. Beliašai su puikiu įdaru

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beliašai – skanus patiekalas, panašus į mėsos pyragus. Iš tikrųjų, belyashi yra totorių virtuvės mėsos pyragai. Palaipsniui sultingi, aromatingi beliašai ėmė dominuoti visoje šalyje.

Beliašų populiarumo viršūnė buvo Sovietų Sąjungoje. Tačiau beliašai buvo žinomi dar nuo Ivano Rūsčiojo laikų. Tuomet beliašai buvo vietinės virtuvės naujovė. Pyragai su totorių mėsa greitai įsitvirtino ant caro stalo ir buvo svarbus patiekalas iki XVIII a.

Po poros šimtmečių SSRS

beliašai

vėl tapo aktualūs. Piražki pardavinėjo tiesiog kiekviename turguje ir geležinkelio stotyje. Parodysime, kaip pasigaminti gardžius beliašus.

Beliašų tešlos ingredientai:

  • Druska – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • Pienas – 150 ml;
  • Vanduo – 150 ml;
  • Sviestas – 70 g;
  • Miltai – 500 g;
  • Šviežių mielių – 15 g (sausų mielių – 7 g).

Įdarui skirti ingredientai:

  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Įdaras – 500 g;
  • Juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
  • kalendros – šaukštelis;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 60 ml.

Belyashi paruošimas:

Į dubenį suberkite druską ir cukrų, supilkite šiltą pieną ir vandenį, sudėkite mieles ir išmaišykite. Į pieną ir vandenį supilkite miltus, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite

Rekomenduojame:  Skaniausias receptas su bulvėmis. Šeima prašo gaminti kas antrą dieną: vakarienė per 15 minučių

. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos blokelį. Palikite tešlą 30 minučių po maistine plėvele.

Обычные беляши больше не жарю, а готовлю по маминому рецепту. Беляши с идеальной начинкой

Tuo tarpu susmulkinkite svogūną blenderiu ir sudėkite į jį maltą mėsą

. Į faršą įberkite juodųjų pipirų, druskos ir kalendros, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.

Обычные беляши больше не жарю, а готовлю по маминому рецепту. Беляши с идеальной начинкой

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis. Tuomet tešlą padalykite į 35-40 g

ritinėlius. Iškočiokite ritinėlius plonais skrituliukais. Į kiekvieną suktinuką dėkite po šaukštą įdaro ir užkimškite vidų kaip maišelį.

Обычные беляши больше не жарю, а готовлю по маминому рецепту. Беляши с идеальной начинкой

Kiekvienam bialašui padarykite nedidelį pergamento gabalėlį

.

Sudėkite beliašus kartu su pergamentu į garintuvą ir virkite garuose 5 minutes.

Iš garintuvo perkelkite beliašus į kepimo skardą

.

Patepkite belyashi kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Обычные беляши больше не жарю, а готовлю по маминому рецепту. Беляши с идеальной начинкой

Gauname sultingus belyashi.

Обычные беляши больше не жарю, а готовлю по маминому рецепту. Беляши с идеальной начинкой

Šis receptas padės jums pasigaminti belyashi su puikiu įdaru.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *