Sekite mus Facebook'e!
Bulvės yra svarbi daugelio tautų mitybos raciono dalis. Žinome apie draniki, bulvių zrazy, bulvių pyragus su bulvėmis. Tačiau, be šių gerai žinomų patiekalų, pasaulyje yra daugybė kitų patiekalų iš bulvių. Bulvės
naudojamos net kepiniams gaminti. Be to, šis kepinys ne ką prastesnis už įprastą. Faktas tas, kad bulvėse yra daug krakmolo. Dėl to iš bulvių košės galima pagaminti tikrą duoną ir pyragus. Bulvių tešla yra minkšta ir elastinga, su ja lengva dirbti. Parodysime, kaip pasigaminti bulvinių tortilijų.
Bulvių paplotėlių ingredientai:
- Išrūgos – 500 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Mielės – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Miltai – 780 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtos bulvės – 1 kg;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 10 g;
- Vanduo iš virtų bulvių – 100 ml;
- Sezamo sėklos.
Bulvių pyragėlių paruošimas:
Į šiltas išrūgas supilkite druską ir mieles, išmaišykite ir supilkite augalinį aliejų. Į išrūgas dalimis supilkite miltus ir suminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. Tešlą suminkykite į bloką ir palikite valandą po celofanu. Įdarui nuluptas virtas bulves sumaišykite su druska, sviestu ir vandeniu ir sutrinkite
. Išminkykite tešlą ir padalykite
ją į
3 lygias dalis. Taip pat padalijame bulvių košę ir
iš
jos formuojame
kolobokus. Tešlos koloboką iškočiojame į storą plokščią paplotėlį, į kurį dedame bulvių košės gabalėlį.
Bulvių košę uždarome tešlos viduje tarsi maišelį
. Rankomis išminkome pripildytą tešlos koloboką į storą plokštainį. Uždenkite plokštainį maistine plėvele ir palikite 10 minučių.
Aptepkite plokštainį kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir pirštais paviršiuje padarykite įdubimus.
Apibarstykite plokštainį sezamo sėklomis ir pakartokite su likusiais suktinukais
. 20-25 min. kepkite plokštainį 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius plokštainukus galima patepti sviestu. Tai sotūs ir skanūs bulvių plokštainiai.
