Sekite mus Facebook'e!
Obuolių sausainiai – skanus ir aromatingas desertas, kurį mėgsta daugelis žmonių. Šie sausainiai, puikiai tinkantys šeimos arbatos vakarėliui ar dienos užkandžiui
, yra pagaminti iš švelnios tešlos su šviežių obuolių skiltelėmis
.
Tai sausainiams suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą.
Obuolių sausainius galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su vaniliniais ledais, plakta grietinėle ar šokoladiniu padažu.
Dėl to desertas taps dar gardesnis ir apetitiškesnis.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: obuoliai – 250 g;
- citrinos sultys – 2 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- citrinos žievelės;
- sviestas – 50 g;
- šiltas pienas – 40 ml;
- miltai – 250 g;
- raugas – 10 g.
Obuolių sausainių paruošimas:
Obuolius nulupti nuo žievelės, supjaustyti mažais gabalėliais, sumaišyti su citrinos sultimis, pasirinktinai įberti cinamono. Atskirame dubenyje sumaišyti kiaušinius su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele
. Ištirpinti sviestą, supilti kartu su pienu į kiaušinius. Ingredientus sumaišome, į juos persijojame miltus ir kepimo miltelius ir užminkome
tešlą, į kurią sudedame obuolius
.
Nedideles tešlos porcijas dedame ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepame sausainius 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
Rezultatas – puikūs kvapnūs sausainiai su obuoliais.
Tai paprastas ir greitas receptas kiekvienai dienai.
