Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprasta, greita ir skanu! Tinginių pyragai su bulvėmis: purūs ir minkšti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nuo vaikystės esame įpratę valgyti pyragus. Dabar nuo šio kulinarinio skanėsto labai sunku atsitraukti, o ar apskritai to reikia?

Pyragai yra universalūs, juos galima gaminti su mėsa, žuvimi, bulvėmis ir vaisiais. Nedaug kur galima rasti tokį įvairų patiekalo įdarų asortimentą. Kartu šios rūšies kepinių paruošimas yra paprastas, tereikia išminkyti tešlą ir pagaminti įdarą.

Pyragams kepti nebūtina turėti orkaitę ar viryklę

.

Pyragai

lengvai kepami aliejuje keptuvėje

. Be NVS šalių, pyragai žinomi visame pasaulyje. Jie kepami net Afrikos šalyse ir Pietų Amerikos šalyse. Taigi, beje, bulvių pyragai arba batatų pyragai yra gana populiarūs

. Paruoškime paprastus tinginių bulvių pyragus namuose.

Bulvių pyragų ingredientai:

  • bulvės – 400 g;
  • bulvių sultinys – 250 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • sausos mielės – 10 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • miltai – 550 g.

Bulvių pyragų paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves, kol bus paruoštos, išvirkite bulvių košę. Į bulvių košę suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite bulvių sultinį

Rekomenduojame:  Vanilinis tortas su sviestiniu kremo glajumi. Skanus desertas be jokių pastangų

. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, sumaišykite komponentus

.

Į mišinį supilkite mieles, sumaišykite su bulvių koše. Į košę suberkite miltus ir užminkykite tešlą paplotėliams.

Tešlą iš pradžių

minkykite

dubenyje, o paskui ant miltais pabarstyto stalo. Palikite tešlą dubenyje po dangčiu valandai kambario temperatūroje

. Dar kartą išminkykite tešlą ir padalykite ją į 60 g – maždaug po 18 gabalėlių. Iš ritinėlių padarykite nedidelius plokštainiukus, viduryje padarykite skylutę.

Просто, быстро и вкусно! Ленивые пирожки с картофелем: пышные и мягкие

Kepkite paplotėlius keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies po 1,5 min. iš kiekvienos pusės.

Просто, быстро и вкусно! Ленивые пирожки с картофелем: пышные и мягкие

Beje, paplotėlius galite kepti su gyvomis mielėmis, jų reikės 20 g.

Просто, быстро и вкусно! Ленивые пирожки с картофелем: пышные и мягкие

Pyragėliai gaunasi minkšti ir purūs, jie patiekiami ir prie arbatos, ir kaip duona prie sriubų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *