Sekite mus Facebook'e!
Nuo vaikystės esame įpratę valgyti pyragus. Dabar nuo šio kulinarinio skanėsto labai sunku atsitraukti, o ar apskritai to reikia?
Pyragai yra universalūs, juos galima gaminti su mėsa, žuvimi, bulvėmis ir vaisiais. Nedaug kur galima rasti tokį įvairų patiekalo įdarų asortimentą. Kartu šios rūšies kepinių paruošimas yra paprastas, tereikia išminkyti tešlą ir pagaminti įdarą.
Pyragams kepti nebūtina turėti orkaitę ar viryklę
.
Pyragai
lengvai kepami aliejuje keptuvėje
. Be NVS šalių, pyragai žinomi visame pasaulyje. Jie kepami net Afrikos šalyse ir Pietų Amerikos šalyse. Taigi, beje, bulvių pyragai arba batatų pyragai yra gana populiarūs
. Paruoškime paprastus tinginių bulvių pyragus namuose.
Bulvių pyragų ingredientai:
- bulvės – 400 g;
- bulvių sultinys – 250 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- sausos mielės – 10 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- miltai – 550 g.
Bulvių pyragų paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol bus paruoštos, išvirkite bulvių košę. Į bulvių košę suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite bulvių sultinį
. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, sumaišykite komponentus
.
Į mišinį supilkite mieles, sumaišykite su bulvių koše. Į košę suberkite miltus ir užminkykite tešlą paplotėliams.
Tešlą iš pradžių
minkykite
dubenyje, o paskui ant miltais pabarstyto stalo. Palikite tešlą dubenyje po dangčiu valandai kambario temperatūroje
. Dar kartą išminkykite tešlą ir padalykite ją į 60 g – maždaug po 18 gabalėlių. Iš ritinėlių padarykite nedidelius plokštainiukus, viduryje padarykite skylutę.
Kepkite paplotėlius keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies po 1,5 min. iš kiekvienos pusės.
Beje, paplotėlius galite kepti su gyvomis mielėmis, jų reikės 20 g.
Pyragėliai gaunasi minkšti ir purūs, jie patiekiami ir prie arbatos, ir kaip duona prie sriubų.
