Sekite mus Facebook'e!
Apie sumuštinius jau seniai sklando įvairi informacija. Šis duonos ir sviesto gabalėlis iš tikrųjų nėra toks paprastas, kaip daugelis mano. Pavyzdžiui, egzistuoja tobulo sumuštinio gaminimo formulė,
kurią išrado britų mokslininkai. Jiems prireikė metų ir maždaug 17 000 dolerių jai ištirti. Pinigų prireikė produktams – duonai ir sviestui
. Taigi paaiškėjo, kad ideali skrebučių džiovinimo temperatūra yra 120 laipsnių. Sviestui ištepti prireikia maždaug poros minučių. Tačiau tai yra įprasto sumuštinio receptas. Pakalbėkime apie karštą sumuštinį.
Karšto sumuštinio ingredientai:
- Kietasis sūris – 100 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai. litrai;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Paprika – 0,5 šaukštelio;
- Itališkos žolelės – 0,5 šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio.
Karštųjų sumuštinių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, įberkite druskos ir suplakite sudedamąsias dalis. Į grietinę ir kiaušinius supilti papriką, itališkas žoleles, išmaišyti
. Supjaustyti nedideliais kubeliais svogūną, sutarkuoti sūrį stambia tarka. Sūrį ir svogūną sudėkite į grietinės mišinį, išmaišykite
. Duonos riekeles pamirkykite grietinės mišinyje, tada ant jų paviršiaus užtepkite sūrio įdaro.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir
apkepkite sumuštinius, dėdami juos į keptuvę įdaru į apačią.
Sumuštinius kepkite ne ilgiau kaip 1-3 minutes.
Rezultatas – paprasti sumuštiniai su sūriu. Jis paruošiamas greitai, o tai svarbu norint greitai pavalgyti pusryčius.
