Sekite mus Facebook'e!
Blynai jau seniai tapo įprastu daugelio žmonių patiekalu. Juos galima gaminti pusryčiams, vietoj pyragų, užkandžiams ir net vakarienei bei pietums. Svarbiausia pasirinkti tinkamą blynų įdarą. Pusryčiams tinka paprasti blynai su vaisių, kiaušinių ir svogūnų įdaru. Pietums labiau tinka blynai su mėsa ir žuvimi. Užkandžiui ir šventiniam stalui verta kepti blynelius su ikrais, sūriu, džiūvėsėliais
. Gaminti paprastus blynelius su įdaru neįdomu, todėl dauguma žmonių ieško įdomių receptų. Vienas iš tokių yra Odesos nalistnikų gaminimo būdas. Tai sultingi blynai su įdaru, kuriuos reikia iškepti orkaitėje.
Odesos nalistnikų ingredientai:
- Pienas – 800 ml;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 1,5 valg;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 250 g;
- kukurūzų krakmolo – 2 valgomieji šaukštai;
- vandens – 100 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 700 g;
- sultenių – 100 g;
- spanguolių – 100 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – žiupsnelis;
- 1 citrinos žievelės;
- cukraus – 3 šaukštai.
Odesos nalistniki paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite 400 ml pieno, dar kartą išmaišykite
. Sumaišykite miltus ir krakmolą, birius komponentus persijokite į kiaušinių ir pieno mišinį, užminkykite tešlą. Į tešlą supilkite likusį pieną, išmaišykite visus ingredientus.
Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus.
Jei tešla tiršta, įpilkite į ją vandens ir išmaišykite.
Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite ją lašeliu augalinio aliejaus. Kepkite blynelius klasikiniu būdu po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Įdarui: rūgštynes ir spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 minučių pastovėti. Tuo metu į varškę sudėkite trynius, iš anksto juos atskirdami nuo baltymų.
Į varškę supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų ir išplakite mikseriu iki kreminės masės. Į baltymus supilkite druską ir plakite iki purumo
. Atsargiai sudėkite baltymus į varškę ir išmaišykite. Ant popierinio rankšluosčio nusausinkite spanguoles ir rūgštynes. Supilkite sultenes, spanguoles ir citrinos žievelę į varškę, išmaišykite.
Padalykite blyną į 4 trikampius, į kiekvieną dėkite po šaukštą įdaro. Susukite blynus į ritinėlius, kampus užlenkite į vidų.
Suktinukus dėkite į kepimo formą arba ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieną jų gausiai patepkite sviestu.
Kepkite 140 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių kepimo formoje ir 130 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių kepimo formoje.
Svarbu, kad nalistniki būtų ne didesni nei moteriškas pirštas, nes tokio dydžio yra tinkami šiam patiekalui. Gausite sultingus, minkštus ir švelnius nalistnikus.
