Sekite mus Facebook'e!
Yra daugybė cukinijų kepimo tešloje receptų, ir kiekvienas iš jų pasižymi unikaliu skoniu. Tešlai gaminti galima naudoti įvairius ingredientus, pavyzdžiui, miltus, kiaušinius, pieną arba kefyrą, prieskonius ir prieskonines žoleles. Cukinijas
tešloje galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Jos taip pat gali tapti puikiu užkandžiu arba priedu prie pietų ar vakarienės
. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad skonio pomėgiai yra individualūs, todėl tai, kas gali patikti vienam žmogui, gali nepatikti kitam.
Papasakosime, kaip pasigaminti puikią cukiniją tešloje
Ingredientai: 1:
- cukinijos – 600 g;
- grietinės – 150 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- krakmolas – 3 valg;
- miltai – 2 valg. šaukštai;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- česnako – 3 skiltelės.
Cukinijų paruošimas tešloje:
Cukinijas supjaustykite ne storesniais kaip 5 mm apskritimais. Cukinijų apskritimus pasūdykite ir palikite mirkti
. Tuo metu grietinę sumaišykite su kiaušiniais, druska. Į mišinį įspauskite česnako skilteles, išmaišykite
. Į mišinį supilkite miltus ir krakmolą, užminkykite tirštesnę tešlą nei bulvytėms. Iš cukinijų nusausinkite skysčio perteklių, apvoliokite jas miltuose, o tada tešloje.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite cukinijas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gauname puikias aukso spalvos keptas cukinijas. Tešla cukinijoms suteikia naujų skonio niuansų.
