Sekite mus Facebook'e!
Kepimas visada buvo pagrindinė žmonių mitybos dalis. Nuo tada, kai žmonės pradėjo kepti duoną, išrasta daugybė pyragų, bandelių ir sausainių. Kiekvienas gaminimo būdas yra unikalus, nes neša tos ar kitos kultūros atgarsį
. Kiaušinienės formos bandelės nuo seno kepamos NVS šalyse. Nėra tiksliai aišku, kaip atsirado šis kepinių puošybos būdas. Tikriausiai pavyzdžiu buvo paimta moters pintinė. Jos pynimas nėra itin sudėtingas, jį galima pakartoti ant lanksčios tešlos.
Dabar pynutės formos kepinių yra įvairių variantų. Tokias bandeles galima kepti orkaitėje arba visai keptuvėje.
Papasakosime, kaip pasigaminti tešlą koldūnams ir pintinėms Bandelių
receptas Koldūnų receptas
Ingredientai: 1:
- kefyras – 250 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- varškės – 100 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- žolelių – 100 g;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- raugo – 10 g;
- miltai – 350 g.
Sluoksniuotų kukulių gaminimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, cukrų, druską ir smulkintas žoleles, išmaišykite iki vientisos masės
. Tešlą iškočiokite į 5 mm storio kvadratą. Padalykite tešlą į 3 dalis, kiekvieną dalį supjaustykite 2-3 cm storio stačiakampiais.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite stačiakampes tešlos plokšteles, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Gausite lengvai pagaminamus paplotėlius, kuriuos galima patiekti su grietine. Jais galima pakeisti traškučius ir kitus parduotuvinius užkandžius.
Kiaulės uodegos bandelių receptas
Sudedamosios dalys: 1:
- Kefyras – 250 ml;
- kiaušinis – vnt;
- cukrus – 3 šaukštai;
- druskos – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- raugo – šaukštelis;
- miltai – 700 g.
Kiaulės uodegos bandelių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite cukrų ir druską, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą, šiek tiek lipnų tešlos rutulį
.
Palikite jį po celofanu 20 minučių.
3-4 mm storio tešlą iškočiokite ir padalykite į didelius rombus. Kiekvieno rombo viduryje padarykite nedidelį pjūvį ir perverkite vieną iš galų.
Kiekvieną pynutę iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos
.
Gausite skanių minkštų bandelių – pynių. Jei norite, po kepimo jas galite apibarstyti cukraus pudra.
