Sekite mus Facebook'e!
Tinginių pyragus ne taip seniai išrado moterys daugelyje pasaulio šalių. Tiesa ta, kad tinginių pyragai paruošiami daug paprasčiau ir greičiau nei įprastai. Norint iškepti tinginių pyragus, nereikia minkyti tešlos, laukti, kol ji priartės, ir ruošti įdaro. Pyragaičių taip pat nereikia formuoti, nes visi ingredientai sumaišomi viename dubenyje.
Žinoma, tokius pyragaičius sunku pavadinti klasikiniais, nes jie vis dėlto labiau panašūs į paplotėlius. Tačiau tam tikrais atvejais, pavyzdžiui, pusryčiams ar užkandžiams, tinginių pyragėliai gali praversti.
Tinginių pyragaičių ingredientai:
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- maltos mėsos – 300 g;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- Kefyras – 300 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 250 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- krapų – saujelė.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Keptuvėje ant augalinio aliejaus apkepkite maltą mėsą, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, pipirų. Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite
. Į kefyro masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą
.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir krapus, supilkite kartu su malta mėsa į tešlą, išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį šaukštą tešlos. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite greitus tingius paplotėlius.
Juos rekomenduojama patiekti su grietine.
