Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paimkite 2 obuolius ir 2 kiaušinius. Prancūziškas obuolių pyragas „su įtrūkimais” – nustebins visus svečius

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragas yra vienas iš paklausiausių pyragų pasaulyje. Taip yra todėl, kad obuoliai auga visoje vidutinio klimato juostoje, todėl jie yra labiausiai prieinamas vaisius daugelyje regionų. Todėl obuolių pyragai europiečiams yra įprastas dalykas. Obuolių pyragų receptų yra labai įvairių.

Viduramžiais obuolių pyragai buvo siejami su derliumi ir rudeniu. Būtent obuolių nokimo laikotarpiu buvo pradedami kepti. Daugeliui šis ritualas išliko iki šių dienų.

Paruoškime obuolių pyragą, kuris labai panašus į desertą.

Obuolių deserto tešlos sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 50 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • raugas – 8 g;
  • miltai – 340 g.

Įdaro ingredientai:

  • Obuoliai – 2 vnt;
  • cukraus – 2 valg;
  • sviesto – valgomasis šaukštas;
  • cinamono – žiupsnelis;
  • abrikosų uogienės – 2 valgomieji šaukštai.

Glajui skirti ingredientai:

  • Kiaušinio baltymas;
  • cukraus pudros – 125 g;
  • abrikosų uogienė – 2 valg.

Obuolių deserto paruošimas:

Išvalykite obuolius nuo sėklalizdžių, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje sumaišykite obuolių masę su cinamonu ir cukrumi, įdėkite sviesto ir

Rekomenduojame:  Švelnus vyniotinis su džemu: visada padeda. Ekonomiškas receptas per 25 minutes

kepkite obuolių masę, kol ji lengvai pagels ir cukrus ištirps

.

Perkelkite mišinį į lėkštę ir leiskite jam atvėsti.

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Norėdami paruošti tešlą, dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų, dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Užminkykite

minkštą ir elastingą gumulą, kurį padalykite į dvi lygias dalis.

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Vieną tešlos dalį iškočiojame į kepimo

formos

dydžio stačiakampį

, iš šio tešlos lakšto suformuojame nedidelius šonus ir dugną ištepame abrikosų džemu. Ant uogienės sluoksnio tolygiu sluoksniu paskleiskite obuolių įdarą.

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Antrąjį tešlos lakštą iškočiokite tokiu pat būdu. Uždėkite antrąjį sluoksnį ant įdaro, užspauskite kraštus ir šakute pradurkite viršų.

Glajui išplakite kiaušinio baltymą mikseriu iki ne per daug purios masės, tada suberkite cukraus pudrą. Toliau plakite, kol baltymai ir cukraus pudra susimaišys, užpilkite glajų ant pyrago paviršiaus.

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Į konditerinį maišelį įdėkite uogienės ir padarykite raštą – ląsteles.

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Desertą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Rekomenduojame:  Skanus užkandis, kurio sudėtyje yra tik 1 burokėlis. Aš jį gaminu pusryčiams vietoj įprastų sumuštinių

Возьмите 2 яблока и 2 яйца. Французский яблочный пирог "с трещинками" - удивит всех гостей

Viršutinio glajaus sluoksnio dėka gausite neįprastai įspūdingą pyragą. Šis obuolių pyragas nustebins visus svečius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *