Sekite mus Facebook'e!
Ežio sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir labai originalus skanėstas, dažnai sukeliantis šiltus prisiminimus apie vaikystę ir namų kepimą. Sausainio pavadinimas kilo iš jo būdingos formos, primenančios mielus ežiukus, kurie lengvai sužavi ir vaikus, ir suaugusiuosius.
Šis sausainis skiriasi ne tik išvaizda, bet ir harmoningu saldaus ir riešutų skonio deriniu, todėl yra išties universalus desertas
. Sausainių „Ežiukai” kepimo procesas yra gana paprastas, todėl daugelis pradedančiųjų kulinarų gali išbandyti savo jėgas kepant.
Be to, sausainiai „Ežiukai” dažnai puošiami šokoladu arba cukraus pudra, o tai jiems suteikia šventiškumo
.
Dėl to jie puikiai tinka arbatos vakarėliams, skanėstams gimtadieniams ar kitoms šventėms.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: cukraus pudra – 90 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 330 g;
- Sviestas – 180 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- Šokoladas – 150 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- Riešutai.
„Ežiukų” sausainių paruošimas:
Sviestą išsukite su cukraus pudra, kiaušiniu ir vanile iki purios baltos masės. Tada į masę suberkite miltus ir druską, išminkykite patys arba maišytuvu
. Iš tešlos suformuokite 30 g rutuliukus, taip pat mažus rutuliukus ežiukų nosims, ausims ir kojoms. Mažus tešlos gabalėlius pridėkite prie didžiojo ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-17 minučių.
Susmulkinkite riešutus, ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su augaliniu aliejumi. Įmerkite ežiukų nugarėles į šokoladą, o tada į smulkintus riešutus.
Gausite gražius ir saldžius sausainius „Ežiukai”. Tai originalus būdas pradžiuginti vaikus naminiais sausainiais.
