Sekite mus Facebook'e!
Vištiena labai naudinga žmogaus organizmui. Vištienoje yra daug baltymų, kurie reikalingi beveik visiems organams.
Daugelis tautų nevalgo kiaulienos dėl ligų, panašių į žmogaus ligas
.
Kai kurie žmonės karves laiko šventais gyvūnais, todėl jų mėsai valgyti taip pat taikomas tabu. Viščiukai ir kiti paukščiai nepriklauso jokiai diasporai, draudžiančiai valgyti jų mėsą
. Be baltymų, vištiena suteikia daug energijos. Dažnai galime pastebėti, kad sportininkai vartoja vištienos krūtinėlę
. paruoškime vištieną vakarienei.
Ingredientai keptai vištienai:
- Reikės: verdančio vandens – 100 ml;
- raudonėlio pipirų – 2 vnt;
- lauro lapas;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- vištiena – vištienos skerdena;
- paprika – šaukštelis;
- džiovintas česnakas – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Kepto viščiuko paruošimas:
Į dubenį su verdančiu vandeniu įmaišykite raudonėlį, pipirus, lauro lapą ir šaukštą druskos, palikite 10 minučių. Iš vištienos išimkite sparnų galiukus ir uodegos kauliuką, uždenkite celofanu, pamuškite plaktuvu.
Dubenyje sumaišykite papriką su džiovintu česnaku ir augaliniu aliejumi. Sudėkite vištieną į kepimo formą ir apvoliokite paprikos ir džiovintų česnakų mišiniu.
Į švirkštą supilkite atvėsintą verdantį vandenį ir įšvirkškite marinatą į viščiuką.
Mėsą kepkite 180 laipsnių temperatūroje valandą.
Ši vištiena gaunasi labai sultinga ir aromatinga. Puikus būdas pradžiuginti svečius ir šeimą puikia vakariene.
