Sekite mus Facebook'e!
Daugelis mano, kad vištiena yra sveikesnė už kiaulieną, jautieną ir avieną. Kodėl žmonės laikosi tokios nuomonės?
Greičiausiai stereotipas apie naudingą vištieną susiformavo tolimoje praeityje. Daugelis religijų draudžia valgyti kiaulieną, nes kiaulės perneša tas pačias ligas kaip ir žmonės. Karvės ir avys taip pat perneša daug ligų ir yra įvairių parazitų donorės. Šie parazitai žmogaus organizme gana patogiai gyvena daugelį metų.
Žinoma, visiškai saugia vištienos vadinti negalima. Tačiau ši mėsa vis tiek yra tinkamesnė patiekalams gaminti. Papasakosime, kaip iškepti sultingą vištieną su garnyru.
Kepto viščiuko su garnyru ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
- paprikos – šaukštelis;
- karis – šaukštelis;
- druskos – šaukštelis;
- pomidorų pasta – valgomasis šaukštas;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- kopūstai – 300 g;
- garuose virti ryžiai – 140 g;
- morkos – 80 g;
- svogūnas – 100 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- vandens – 200 ml.
Kepto viščiuko su garnyru paruošimas:
Vištienos kumpius pabarstykite puse šaukštelio kario, paprikos ir druskos. Atskirame dubenėlyje sumaišykite pomidorų pastą ir majonezą, padažu aptepkite vištienos šlauneles ir palikite marinuotis.
Šinkuokite kopūstus, lengvai išminkykite ir pagal skonį pasūdykite. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų
. Sumaišykite kopūstus su svogūnais ir morkomis, pabarstykite garuose virtais ryžiais. Į daržoves įberkite kario, paprikos, druskos ir supilkite augalinį aliejų
. Sudėkite daržoves į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Supilkite garnyro vandenį, sudėkite ant kumpio.
Uždenkite vištieną ir daržoves folija, kepkite valandą 240 laipsnių temperatūroje
. Tada nuimkite foliją nuo indo ir kepkite dar 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Gausite sultingus ir aromatingus kumpius su garnyru. Šis patiekalas puikiai tinka pietums ir vakarienei.
