Sekite mus Facebook'e!
Oro varškės apkepas yra švelnus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiui ar desertui. Jį lengva paruošti, tačiau jis vis tiek pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra
. Varškė yra baltymų, kalcio ir kitų svarbių maistinių medžiagų, kurios būtinos žmogaus sveikatai palaikyti, šaltinis. Be to, varškėje yra mažai riebalų, todėl ji yra tinkamas maisto produktas laikantis dietos
. yra daugybė orinių varškės apkepų receptų
.
Priklausomai nuo recepto, jis gali būti saldus arba nesaldus, su įvairiais priedais, pavyzdžiui, vaisiais, uogomis, riešutais ar džiovintais vaisiais.
orus varškės apkepas gali būti patiekiamas su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu
.
Sudedamosios dalys: 1:
- varškės sūris – 900 g;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 150 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- citrinos žievelės;
- miltai – 80 g;
- grietinė – 150 ml;
- sultenių – 150 g.
Varškės apkepo paruošimas:
Išmaišykite vidutinio drėgnumo varškę panardinamuoju trintuvu. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, trynius įmaišykite į varškę
. Sultenes išmirkykite karštame vandenyje. Į varškės ir kiaušinių masę supilkite 75 g cukraus, visus miltus, vanilinį cukrų, citrinos žievelę
. Į masę įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite šaukštu arba suplakite mikseriu.
Sultenes nusausinkite ant rankšluosčio
.
Į baltymus supilkite likusį cukrų ir druską ir plakite, kol mišinys išbals. Supilkite baltymus į varškės masę, atsargiai išmaišykite nepažeisdami baltymų struktūros
. Supilkite sultenes į varškės masę, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją varškės masę ir išklokite
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite 45-55 minutes.
Toks apkepas atvėsęs netaps standžia mase, nes jame nėra manų kruopų. Iškepusį jį reikia atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.
