Sekite mus Facebook'e!
Syrniki – tai keptuvėje keptas varškės patiekalas. Jie populiarūs Rytų ir Šiaurės Europoje bei Artimuosiuose Rytuose
. Senovės Rusijoje varškė buvo vadinama sūriu – iš čia ir patiekalo pavadinimas. Manoma, kad sūrininkus pradėta gaminti pagoniškoje Rusioje. Tada jie buvo ritualinis patiekalas ir simbolizavo žemės turtus bei gyvulių vaisingumą
. Laikui bėgant ritualinė reikšmė išnyko, o sūrininkai tapo kasdieniu maistu. Jie buvo gaminami kiekvienoje šeimoje ir patiekiami su grietine ir uogiene. Šiandien sūreliai gaminami pagal įvairius receptus, su daugybe priedų. Išsikepkime purių ir švelnių sūrelių namuose.
Sūrio pyragėlių ingredientai:
- Riebi varškė – 1 kg;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- 30 % grietinėlės – 3 valg;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- Miltai – 180 g.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Kiaušinius su grietinėle ir cukrumi maišykite giliame dubenyje, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį sudėkite varškę, dar kartą sumaišykite ingredientus
. Į varškės mišinį palaipsniui supilkite miltus, užminkykite tešlą sūreliams.
Stalą pabarstykite miltais ir ant jo formuokite sūrelius
. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite sūrelius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Sūrio pyragėlius taip pat galite kepti ghi.
Sūrio pyragėliai gaunasi minkšti, švelnūs, saikingai saldūs. Prie šių sūrio pyragėlių puikiai tinka medus arba uogienė.
