Sekite mus Facebook'e!
Originalaus užkandžio – keptų pomidorų traškioje džiūvėsėlių plutelėje – receptas. Labai skanu, ypač jei patiekiama su naminiais aštriais padažais ir įvairiais mėsos patiekalais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, 3 vnt;
- kiaušinių, 2 vnt;
- miltų;
- džiūvėsėlių;
- druska, pipirai, prieskoniai, aromatinės žolelės;
- sūris, 100-150 g;
- žolelės.
Kepimo procesas
Pasirinkite tankius pomidorus. Supjaustykite stambiais apskritimais ir išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, uždenkite antru rankšluosčiu ir nusausinkite
. Įmuškite kiaušinius, į kuriuos pagal skonį įberkite pipirų ir aromatinių žolelių
.
Į atskirus indelius supilkite miltus ir džiūvėsėlius
.
Pastaruosius taip pat galima sumaišyti su aromatinėmis žolelėmis ir druska.
Kiekvieną pomidorų apskritimą pirmiausia apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių mišinyje ir tada apvoliokite džiūvėsėliuose
.
Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos ir taps traškūs.
Apvertę pomidorus antruoju šonu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol jis išsilydys po dangčiu.
Išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, tada paskleiskite lėkštėje ir apibarstykite smulkintomis žolelėmis.
Tokius kvapnius ir apetitą žadinančius pomidorus patiekiu su majonezo padažu su česnakais ir krapais, kartais su lydyto sūrio salotomis su virtu kiaušiniu ir česnakais – prie šių patiekalų puikiai dera toks pomidorų užkandis. Su kebabais tokie pomidorai tiesiog nepralenkiami.
