Sekite mus Facebook'e!
Nedaug kas žino, kad užkandžiai anksčiau buvo visai kitokie, nei esame įpratę matyti ant mūsų stalo.
Iškart į galvą ateina duona – tiesa, su ja buvo galima užkandžiauti mėsa
.
Tačiau šį vaidmenį galėjo atlikti ir saldumynai, jei kalbame apie užkandžiavimą karčiais vaistais.
Vienas iš labiausiai paplitusių užkandžių buvo ir ridikėliai
.
Juk tais laikais jo buvo gausu. Pabandykime pasigaminti skanų užkandį, kurį įprasta ruošti dabar ir jau nauju supratimu! Naudosime tik paprastus ir prieinamus produktus!
Užkandžio ingredientai:
- Tunų konservai – 185 gr;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- sūris – 100 gr;
- majonezas – 2 šaukštai;
- alyvuogės.
Užkandžio paruošimas:
Virtus kiaušinius ištrinkite iš trynio. Baltymai ir kietasis sūris siunčiami į trintuvo dubenį.
Taip pat reikės dviejų šaukštų majonezo
.
Uždenkite dangčiu ir naudodami blenderį sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Gauta masė paskirstoma ant folijos stačiakampio forma. Padarykite tolygų sluoksnį. Ant vieno iš kraštų išdėliokite alyvuogių juostelę.
Dabar folijos pagalba suformuokite sandarų ritinį.
Nusiųsti į šaldytuvą 2 valandoms arba į šaldiklį 10 minučių.
Kiaušinių trynius patrinti ant smulkios tarkos
.
Jais pabarstykite atvėsusį suktinuką.
Supjaustykite produktą porcijomis. Papuoškite žolelėmis ir padėkite ant lėkštės.
Užkandis paruoštas! Atrodo neįprastai, apetitiškai, o žuvies skonis labai sodrus.
