Salotos atsirado dar Romos imperijos laikais. Ten žmonės pradėjo maišyti įvairias žoleles, kad gautų skanų ir lengvą užkandį šventėms ar kasdieniam gyvenimui. Kadangi patiekalas nebuvo įvairus ingredientų atžvilgiu, jis taip ir buvo pavadintas – salotos.
Vėliau žodis „salotos” Italijoje ėmė reikšti kažką sūraus
. Šiuolaikinės šeimininkės išrado daugybę salotų su įvairiais produktais
.
Tai ne tik lengvas užkandis XXI a. žmogui, bet ir visavertis šventinis valgis
. Papasakosime, kaip paruošti sočias ir originalias šventines salotas „Furor”.
Salotų „Furor” ingredientai:
- Vištienos filė – 350 g;
- druskos – žiupsnelis;
- korėjietiškos morkos – 150 g;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- konservuotų kukurūzų – 150 g;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- agurkas – 150 g;
- džiovintos slyvos – 100 g.
Salotų „Furor” paruošimas:
Vištieną reikia gerai nuplauti ir panardinti į puodą su verdančiu vandeniu. Vandenį pasūdykite pagal skonį ir virkite filė, kol bus paruošta – apie valandą.
Slyvas, kad būtų minkštos, galite 10 minučių užpilti verdančiu vandeniu, paskui leisti nusausinti ant rankšluosčio
.
Dubenyje su korėjietiškomis morkomis išvirtą filė supjaustykite nedideliais kubeliais
. Kukurūzus išimkite iš sūrymo ir sudėkite prie morkų bei mėsos. Džiovintas slyvas supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, įmaišykite į salotas
. Užpilkite indą majonezu, druska ir maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
Paprastos, daug laiko neužimančios salotos „Furor” paruoštos patiekti.
Jas galima papuošti petražolėmis, krapais pagal pageidavimą.