Sekite mus Facebook'e!
Pyragas gaunasi orus ir švelnus, jis sėkmingai pakeičia gerai žinomą šarlotę.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
obuolių, 4 vnt.;
– citrinos sulčių, apšlakstyti obuolius;
– cukraus, 150 g; –
sviesto, 150 g; – sviesto, 150 g;
– vanilinio cukraus, 1 pakelis
; – kiaušinių, 3 vnt;
– miltų, 210 g;
– druskos, žiupsnelis
; – raugo, 10 g.
Paruošimo procesas
Visi produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas – suminkštintas
. obuolius pagal skonį nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Sviestą su cukrumi ir vanile plakti 5 minutes.
Įdėti po 1 vnt. kiaušinių ir po 1 minutę plakti.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir supilti į tešlą
.
Sudėkite tešlą su obuolių skiltelėmis ir gerai išmaišykite.
Išklokite formą pergamentu ir paskleiskite tešlą
.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps – apie 35 minutes.
Patarimas: galite kepti bet kokioje formoje – apvalioje, kvadratinėje ar stačiakampėje. Pagal skonį taip pat galite įberti cinamono – tada pyragas bus labai kvapnus.
