Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuolių pyragas „Svečiai ant slenksčio”. Erdvus ir švelnus!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas gaunasi orus ir švelnus, jis sėkmingai pakeičia gerai žinomą šarlotę.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

obuolių, 4 vnt.;

– citrinos sulčių, apšlakstyti obuolius;

– cukraus, 150 g; –

sviesto, 150 g; – sviesto, 150 g;

– vanilinio cukraus, 1 pakelis

; – kiaušinių, 3 vnt;

– miltų, 210 g;

– druskos, žiupsnelis

; – raugo, 10 g.

Paruošimo procesas

Visi produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas – suminkštintas

. obuolius pagal skonį nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.

Sviestą su cukrumi ir vanile plakti 5 minutes.

Įdėti po 1 vnt. kiaušinių ir po 1 minutę plakti.

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir supilti į tešlą

.

Sudėkite tešlą su obuolių skiltelėmis ir gerai išmaišykite.

Išklokite formą pergamentu ir paskleiskite tešlą

.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps – apie 35 minutes.

Patarimas: galite kepti bet kokioje formoje – apvalioje, kvadratinėje ar stačiakampėje. Pagal skonį taip pat galite įberti cinamono – tada pyragas bus labai kvapnus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *