Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuoliai tešloje: tikriausiai geriausias pyragas, kokį kada nors esu ragavęs. Atrodo skaniai ir greitai iškepa

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragai – tai pyragaičiai su obuolių įdaru. Galima daryti prielaidą, kad obuolių pyragaičiai atsirado eksperimentuojant su tešla ir įvairiais įdarais. Obuolių

pyragaičiai gali būti ruošiami įvairiais būdais ir iš įvairių rūšių tešlos

.

Kadangi obuolių yra beveik visuose žemynuose, obuolių pyragų receptai paplito visose kultūrose

, pavyzdžiui, Prancūzijoje ruošiami kruasanai su obuolių uogiene, o Vengrijoje išrastas štrudelis.

Mes patys kepsime paprastus obuolių pyragus.

Obuolių pyragų ingredientai:

  • grietinė – 150 g;
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • miltai – 400 g;
  • kildinimo medžiagos – šaukštelis;
  • sviestas – 200 g;
  • obuoliai – 6 vnt.

Obuolių pyragų paruošimas:

Į grietinę įmuškite kiaušinių trynius, supilkite cukrų ir kruopščiai išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į atskirą dubenį, sudėkite sviestą ir

rankomis iš miltų ir sviesto mišinio padarykite purią tešlą

.

Į tešlą supilkite grietinės ir trynių mišinį, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Surinkite tešlą į gumulą ir palikite ją šaldytuve 10 minučių. Tuo metu nulupkite obuolius, išimkite šerdį ir perpjaukite juos į dvi dalis.

Rekomenduojame:  Sultingas pyragas su konservuota rausvąja lašiša. Kefyro tešlos receptas

Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Pabarstykite stalą miltais ir vieną iš tešlos dalių iškočiokite į stačiakampio formą, perkelkite tešlą ant pergamento

ir

ant tešlos

išgaubta puse į viršų išdėliokite obuolių skilteles. Obuolius dėkite šiek tiek vienas nuo kito.

Яблоки в тесте: пожалуй, лучший пирог, который я пробовала. Смотрится аппетитно, готовится быстро

Tarpelius tarp obuolių patepkite vandeniu. Antrąjį tešlos gabalą iškočiokite tokiu pat būdu ir juo uždenkite obuolius. Tvarkingai užspauskite tešlos tarpsnius, tešlos kraštus užlenkite pynėmis.

Яблоки в тесте: пожалуй, лучший пирог, который я пробовала. Смотрится аппетитно, готовится быстро

Pyragus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Яблоки в тесте: пожалуй, лучший пирог, который я пробовала. Смотрится аппетитно, готовится быстро

Iškepusius pyragėlius galite apibarstyti cukraus pudra ir padalyti į porcijas.

Яблоки в тесте: пожалуй, лучший пирог, который я пробовала. Смотрится аппетитно, готовится быстро

Be to, prieš kepant rekomenduojame obuolius apibarstyti cinamonu ir uždengti antru sluoksniu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *