Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai – tai pyragaičiai su obuolių įdaru. Galima daryti prielaidą, kad obuolių pyragaičiai atsirado eksperimentuojant su tešla ir įvairiais įdarais. Obuolių
pyragaičiai gali būti ruošiami įvairiais būdais ir iš įvairių rūšių tešlos
.
Kadangi obuolių yra beveik visuose žemynuose, obuolių pyragų receptai paplito visose kultūrose
, pavyzdžiui, Prancūzijoje ruošiami kruasanai su obuolių uogiene, o Vengrijoje išrastas štrudelis.
Mes patys kepsime paprastus obuolių pyragus.
Obuolių pyragų ingredientai:
- grietinė – 150 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- miltai – 400 g;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- sviestas – 200 g;
- obuoliai – 6 vnt.
Obuolių pyragų paruošimas:
Į grietinę įmuškite kiaušinių trynius, supilkite cukrų ir kruopščiai išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į atskirą dubenį, sudėkite sviestą ir
rankomis iš miltų ir sviesto mišinio padarykite purią tešlą
.
Į tešlą supilkite grietinės ir trynių mišinį, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Surinkite tešlą į gumulą ir palikite ją šaldytuve 10 minučių. Tuo metu nulupkite obuolius, išimkite šerdį ir perpjaukite juos į dvi dalis.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Pabarstykite stalą miltais ir vieną iš tešlos dalių iškočiokite į stačiakampio formą, perkelkite tešlą ant pergamento
ir
ant tešlos
išgaubta puse į viršų išdėliokite obuolių skilteles. Obuolius dėkite šiek tiek vienas nuo kito.
Tarpelius tarp obuolių patepkite vandeniu. Antrąjį tešlos gabalą iškočiokite tokiu pat būdu ir juo uždenkite obuolius. Tvarkingai užspauskite tešlos tarpsnius, tešlos kraštus užlenkite pynėmis.
Pyragus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Iškepusius pyragėlius galite apibarstyti cukraus pudra ir padalyti į porcijas.
Be to, prieš kepant rekomenduojame obuolius apibarstyti cinamonu ir uždengti antru sluoksniu.
