Sekite mus Facebook'e!
Žuvų kepenys yra naudingas subproduktas, kurio galima dėti į įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, šis ingredientas puikiai dera su įvairiomis salotomis
. Menkių kepenys laikomos riebalų rūgščių, taip pat vitaminų omega-3 ir omega-6 šaltiniu. Nepaisant tokios gausybės teigiamų kepenų savybių, ne visi mėgsta jas vartoti.
Siekiant sušvelninti menkės kepenėlių skonį, buvo išrastos „Senojo uosto” salotos. Tai puikus patiekalas šventiniam stalui.
Salotų „Old Harbour” sudedamosios dalys:
- menkės kepenėlės – 250 g;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- bulvės – 3 vnt;
- obuolys – vnt;
- vištų kiaušiniai – 3 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- majonezas – 150 g.
Salotų „Senasis uostas” paruošimas:
Bulves ir morkas reikia išvirti su odele, kol jos bus paruoštos. Tada bulves nulupti nuo odelės ir susmulkinti ant vidutinio storio tarkavimo tarkos. Tai pirmasis salotų sluoksnis – jis turi būti gerai sutankintas ant salotinės dugno
. Visus salotų sluoksnius reikia ištepti šaukštu majonezo.
Menkės kepenėles iš anksto išminkyti šakute ir uždėti ant bulvių sluoksnio
.
Atkreipkite dėmesį, kad kepenėlių sluoksnio nereikėtų sutepti padažu
. Smulkiais tarkuotais dantukais
sutarkuokite
lydytą sūrį. Pusę sūrio drožlių užbarstykite ant kepenėlių
. Nulupkite obuolį nuo žievės, patogumui supjaustykite griežinėliais. Patrinkite panašiai kaip sūrį ir išdėliokite kitą sluoksnį – nemažinkite majonezu
. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite
.
Produktą sutarkuokite vidutine tarka, užpilkite ant obuolių sluoksnio.
Virtas morkas, kaip ir kitus ingredientus, pertrinkite per tarką ir paskleiskite ant salotų paviršiaus.
Belieka tik papuošti salotas graikiniais riešutais ir patiekti.
„Senąjį uostą” galite porą valandų palaikyti šaldytuve, kad geriau įsigertų.
