Sekite mus Facebook'e!
Sausainius mėgsta vaikai ir suaugusieji. Tai universalus produktas, kuris visada bus laukiamas. Nuostabu, kad šiek tiek pasenęs saldus tešlos gabalėlis puikiai tinka prie arbatos ir kavos
. Šiais laikais sausainiai tikrai nutolo nuo įprasto pasenusio duonos gabalėlio ir tapo kažkuo daugiau. Nepaisant to, kad prekių ženklai nuolat siūlo naujus sausainių skonius, naminiai sausainiai vis tiek visada buvo geresni
. Norint pasigaminti naminių sausainių, verta žinoti keletą patarimų. Pavyzdžiui, jei norite gauti erdvius sausainius, tešlą turėtumėte ruošti iš sijotų miltų.
Iškepkime naminių greitųjų sausainių iš pagrindinių produktų.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 80 g;
- Druska – žiupsnelis;
- grietinė – 125 g;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 40 g;
- Miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Naminių sausainių paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, klasikinį ir vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Tešlą iškočiokite 4-5 mm storio sluoksniu. Stikline padalykite tešlą į nedidelius apskritimus. Iš sausainių formuokite figūras, pavyzdžiui, lankus.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Iškepę gausite gardžius paprastus sausainius. Prieš patiekdami sausainius galite apibarstyti cukraus pudra.
