Sekite mus Facebook'e!
Trapūs sausainiai – tai ypatingos tekstūros sausainiai. Tokia
tekstūra išgaunama naudojant specialų tešlos receptą, kuriame paprastai naudojama daug riebalų (sviesto arba margarino) ir minimalus skysčio kiekis. Dėl to tešla būna sausesnė ir traški
. Trapiems sausainiams gaminti naudojami įvairių rūšių miltai: kvietiniai, avižiniai, kukurūzų ir kiti.
Papasakosime, kaip paruošti skanius trapius sausainius
.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- sviestas – 100 g;
- cukraus – 50 g;
- miltai – 210 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- citrinos žievelės.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 120 g;
- cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos žievelės.
Trapių sausainių paruošimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, išmaišykite. Į sviestą įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą, minkštą tešlą. Palikite tešlą celofane šaldytuve 30 minučių.
Įdarui varškę sumaišykite su cukraus pudra ir citrinos žievele ir išmaišykite. Atpjaukite graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlius, iškočiokite juos į paplotėlius
ir į kiekvieną paplotėlį įdėkite po šaukštelį įdaro, užkimškite jį viduje kaip maišelį.
Dėkite plokštainukus ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Prieš kepdami galite pabarstyti sausainius cukraus ir citrinos žievelės mišiniu. Taip pagaminsite citrinų skonio cukrinius sausainius.
