Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Noriu jį kepti kiekvieną dieną. Greitas švelnių, trapių sausainių receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Trapūs sausainiai – tai ypatingos tekstūros sausainiai. Tokia

tekstūra išgaunama naudojant specialų tešlos receptą, kuriame paprastai naudojama daug riebalų (sviesto arba margarino) ir minimalus skysčio kiekis. Dėl to tešla būna sausesnė ir traški

. Trapiems sausainiams gaminti naudojami įvairių rūšių miltai: kvietiniai, avižiniai, kukurūzų ir kiti.

Papasakosime, kaip paruošti skanius trapius sausainius

.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – vnt;
  • sviestas – 100 g;
  • cukraus – 50 g;
  • miltai – 210 g;
  • kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • citrinos žievelės.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Varškė – 120 g;
  • cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas;
  • citrinos žievelės.

Trapių sausainių paruošimas:

Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, išmaišykite. Į sviestą įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite

. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą, minkštą tešlą. Palikite tešlą celofane šaldytuve 30 minučių.

Įdarui varškę sumaišykite su cukraus pudra ir citrinos žievele ir išmaišykite. Atpjaukite graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlius, iškočiokite juos į paplotėlius

Rekomenduojame:  Vareniki iš geriausios tešlos - tokios, kokią ruošiate parduoti. Patikrintas receptas

ir į kiekvieną paplotėlį įdėkite po šaukštelį įdaro, užkimškite jį viduje kaip maišelį.

Хочется печь его каждый день. Быстрый рецепт нежного рассыпчатого печенья

Dėkite plokštainukus ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Хочется печь его каждый день. Быстрый рецепт нежного рассыпчатого печенья

Prieš kepdami galite pabarstyti sausainius cukraus ir citrinos žievelės mišiniu. Taip pagaminsite citrinų skonio cukrinius sausainius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *