Sekite mus Facebook'e!
Šprotų užkandis pitos duonoje – tai švelnus, gardus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas, kuris greitai išpopuliarėjo tarp užkandžių mėgėjų. Tai ne tik skanu, bet ir originali tradicinių sumuštinių alternatyva
. Pagrindinė šio užkandžio sudedamoji dalis – šprotai, kurie išsiskiria jiems būdingu skoniu. Jų sodrų skonį organiškai papildo minkšta, neutrali pita, kuri tampa idealiu šio patiekalo pagrindu.
Šiam užkandžiui paruošti nereikia daug laiko ir sudėtingų virtuvės manipuliacijų, todėl tai puikus pasirinkimas netikėtiems svečiams ar vakarėliui.
Sudedamosios dalys: – Pita, pita, pita, pita, pita, pita, pita, pita, pita:
- Sudedamosios dalys: šprotai – 360 g;
- pitos duona – 2 lakštai;
- lydytas sūris – 180 g;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- majonezas – 2 šaukštai;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- agurkas – 1 vnt;
- krapų – saujelė.
Užkandžio iš šprotų pitoje paruošimas:
Iš šprotų pašalinkite uodegėles, lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Virtus kiaušinius sutarkuojame taip pat smulkiai, kaip ir sūrį, sumaišome.
Į sūrio ir kiaušinių mišinį dedame majonezo, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį, įspaudžiame česnako skilteles ir išmaišome.
Šiuo kiaušinių ir sūrio mišiniu
ištepame
kiekvienos pitos paviršių.
Labai plonai išilgai supjaustome agurkų plokšteles ir dedame šias plokšteles ant kiaušinių ir sūrio
mišiniu
padengtos pitos
.
Susmulkiname krapus ir jais apibarstome pitos viršų, taip pat dedame šprotus.
Kiekvienos pitos galus patepame majonezu ir susukame lakštus su įdaru viduje.
Suktinukus užklijuokite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Belieka tik supjaustyti vyniotinį porcijomis ir patiekti į stalą. Gaunasi originalus ir skanus užkandžio patiekalas.
