Sekite mus Facebook'e!
Visi žino, kad kopūstai yra sveika daržovė, bet ne visi juos mėgsta. Su šiuo receptu vaikai ir suaugusieji negalės atsispirti ir tikrai prašys dar. Siūlome aromatingų ir gardžių troškintų kopūstų receptą.
Sudedamosios dalys :
1 svogūnas;
4 bulvės;
3 morkos;
3 puodeliai vandens;
3 skiltelės česnako (susmulkintos);
1 lauro lapas;
2 valg. š. cukraus;
2 valg. š. obuolių sidro acto;
2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus;
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų;
1 kopūsto galva;
500 g jautienos;
sviestas.
Receptas :
Šis receptas puikiai tinka daugiafunkciam puodui, bet, žinoma, šį kopūstą su mėsa galite troškinti įprastame puode arba puode ant viryklės.
Svogūną ir bulves, morkas susmulkinkite, viską apkepkite svieste.
Viską sudėkite į puodą arba multivarką, užpilkite vandeniu. Įberkite prieskonių, cukraus, druskos, tarkuoto česnako, lauro lapų ir acto. Sudėkite mėsą, visą arba supjaustytą gabalėliais, ir smulkintus kopūstus.
Daržoves su mėsa troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą.
Patiekalą galite gaminti multivarke, kelias valandas nustatydami „Troškinimo“ režimą. Tokiu atveju kopūstus galite dėti valandą prieš virimo pabaigą.
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
