Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada nepavargstu jį gaminti vaikams. Skanus ir sultingas pyragas be vargo: vakarienė visai šeimai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai buvo svarbus kulinarinio pasaulio atradimas. Iš esmės senovės žmonėms pyragas buvo skani duona su įdaru. Vėliau pyragų samprata vystėsi, receptai tapo sudėtingesni

. Viduramžiais maistas tapo ne tik kūno sotinimo, bet ir pramogos būdu. Buvo ypatingų pyragų su gyvais gyvūnais. Į pyrago vidų buvo dedami maži paukšteliai, pelės ir voverės. Perpjovus pyragą, gyvūnai iššokdavo priešais valgio svečius

. Dabar pyragai gaminami daug humaniškiau nei anksčiau. Papasakosime, kaip sukurti sultingą pyragą su mėsa.

Pyragui skirtos tešlos sudedamosios dalys:

  • Šiltas vanduo – 400 ml;
  • Mielės – 1,5 šaukštelio;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 3 valg;
  • Miltai – 600 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras – 400 g;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • universalių prieskonių – 1 šaukštelis;
  • Paprikos – 1 šaukštelis.

Mėsos pyrago paruošimas:

Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite mieles, cukrų ir druską, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į vandenį įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite

Rekomenduojame:  Žalioji adžika be virimo žiemai. Netikėtai skanus patiekalas: paprastas receptas

. Į mišinį suberkite miltus ir rankomis užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą sulipdykite į bloką ir palikite valandą šiltai po celofanu

. Tuo tarpu įdarui svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų ir sudėkite į maltą mėsą. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite ir užpilkite augaliniu aliejumi.

Į faršą suberkite universalius prieskonius, papriką ir išmaišykite.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 ritinėlius – 2 didesnius.

Iš didesnių ritinėlių iškočiokite 30-33 cm tortilijas

. Ant kiekvienos tortilijos dėkite įdaro, paskirstykite jį paviršiuje, bet nesiekite 2 cm krašto.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Likusius mažus ritinėlius iškočiokite tokio skersmens, kokio skersmens yra įdaras ant didžiosios riestainės

. Mažais

ritinėliais

uždenkite įdarą ant didžiųjų riestainių

.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Užklijuokite paplotėlių kraštus, surišdami juos į pynę. Aptepkite

paplotėlių viršų kiaušiniu, o viduryje padarykite skylutę.

Sudėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Rezultatas – mėsingas, sultingas ir aromatingas pyragas. Jis gali pakeisti klasikinius pyragus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *