Sekite mus Facebook'e!
Naujieji metai yra svarbi šventė visai žmonijai. Todėl kiekvienoje šalyje yra įprasta paruošti tokios svarbios šventės stalą. Ruošiami įvairūs nacionaliniai patiekalai, galintys nustebinti vaizduotę.
Gimtosios visos šalys turi savo salotas naujametiniam ir kalėdiniam stalui. NVS šalyse tai paprastai būna Olivjė arba silkė po kailiu. Suomijoje ruošiama kažkas panašaus į Silkę po kailiu, salotos vadinamos „Rosoli”. Prancūzijoje virėjai ruošia „Nicoise” – salotas su tunu ir ančiuviais
. Net Havajuose yra šventinių naujametinių salotų – „Poké”. Tokia didelė įvairovė suteikia galimybę rinktis, kuo nustebinti šventės svečius.
Pakalbėkime apie šventines salotas Naujųjų metų išvakarėms
.
Salotų ingredientai:
- grybai – 150 g;
- kumpio – 200 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai. litrai;
- sūris – 150 g;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- agurkas – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- svogūnas – 100 g;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis;
- majonezas – 150 g;
- žaliasis svogūnas – 10 g;
- krapų – 5 g;
- petražolių – 5 g.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite didelius svogūnus, smulkiai supjaustykite nuluptus grybus. Keptuvėje augaliniame aliejuje minutę pakepinkite svogūnus, tada sudėkite grybus
. 5 min. kepkite grybus ant didelės ugnies, pasūdykite ir nuolat maišykite. Nulupkite virtus kiaušinius ir supjaustykite nedideliais kubeliais
. Į salotinės dugną įpilkite majonezo ir sudėkite kiaušinių kubelius. Smulkiai susmulkinkite česnaką, smulkiai supjaustykite kumpį, sudėkite prie kiaušinių
. Sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo pjaustyklėmis, supjaustykite nedidelį agurko kubelį, taip pat nusiųskite į salotinę. Gautą masę pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite
. ½ salotų dėkite ant tešlos žiedo dugno, užspauskite. Tolygiai sluoksniuokite salotas su keptais grybais ir svogūnais, aptepkite sluoksnį majonezu.
Ant svogūnų ir grybų sudėkite likusias salotas, taip pat sutankinkite
.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, petražoles ir krapus.
Išimkite salotas iš kepimo žiedo ir pabarstykite žalumynais.
Salotas galite palikti pusvalandžiui pastovėti, taip jos labiau įsigers.
