Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai gana seniai tapo masinės kultūros ženklu. Svarbus jų populiarumo požymis yra tai, kad obuolius lengva gauti kaip kepinių įdarą. Šie vaisiai auga Europoje, Azijoje, Amerikoje ir Afrikoje
. Obuolių prieinamumas davė pradžią daugeliui desertų, kepinių ir kitų patiekalų. Su obuoliais ruošiama net mėsa ir žuvis. Todėl pyragai su obuolių įdaru neatrodo kažkuo ypatingi
. Tačiau net ir iš paprasto obuolių pyrago galima pasigaminti kažką gražaus ir skanaus nauju būdu.
Yra ore tvyrančio ir saldaus pyrago „Svajonė” receptas.
Pyrago „Svajonė” įdaro sudedamosios dalys:
- Obuoliai – 3 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Sviestas – 30 g.
Trupinių ingredientai:
- Miltai – 120 g;
- Cukrus – 70 g;
- Sviestas – 60 g.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- Soda – 5 šaukšteliai;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Vanilinis cukrus – šaukštelis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Cukrus – 140 g;
- Sviestas – 50 g;
- Kefyras – 250 g.
Pyrago „Svajonė” paruošimas:
Nulupkite obuolius nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, supjaustykite juos mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą
ir suberkite
cukrų
. Kai cukrus svieste ištirps, sudėkite obuolius ir kepkite ant vidutinės ugnies 4 min.
Norėdami paruošti tešlą, dubenyje su miltais sumaišykite sodą, druską ir vanilinį cukrų. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite granuliuotą cukrų
. Ištirpinkite sviestą, jį kartu su kefyru įmaišykite į cukrų ir kiaušinius. Išplakite ingredientus iki vientisos masės
. Palaipsniui supilkite miltus į kiaušinių mišinį, užminkykite tirštą tešlą. Atskirame trupinių dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Sutrinkite sviestą, greitai rankomis trinkite produktus, kol taps trupiniai
. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant paviršiaus
paskleiskite
½
tešlos.
Ant tešlos
sudėkite
obuolių įdarą, likusią tešlą supilkite ant obuolių, paskleiskite tolygų sluoksnį.
Pyrago viršų apibarstykite kreminiais trupiniais, taip pat tolygiai. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis iš tešlos turėtų išlįsti sausas.
Gausite minkštą ir kvapnų obuolių pyragą.
