Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nelipkite prie keptuvės. Geriausias plonų kremo blynų (blynų) ant kefyro receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai – tai patiekalas iš plonos tešlos, kepamas keptuvėje. Blynai atsirado maždaug X a. tarp slavų. Tačiau kulinarijos istorikai teigia, kad blynai egzistavo daug anksčiau. Tiesa ta, kad iki X a. blynai ir blyneliai ne itin skyrėsi. Žmonės neturėjo gerų indų, todėl kepti plonus ažūrinius blynus tapo problemiška

. Vėliau indai tapo prieinamesni ir geresni, o moterys išmoko kepti plonus blynus. Tikriausiai tai įvyko jau krikščionybės laikais šalyje. Pagonybėje blynai ir lietiniai buvo vienas ir tas pats.

Paruoškime šiuolaikinius plonus blynus ant kefyro.

Blynų ingredientai:

  • Miltai – 320 g;
  • kefyro – 500 ml;
  • vanduo – 350 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • druskos – šaukštelis;
  • geriamosios sodos – šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Blynų paruošimas:

Į šiltą kefyrą įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.

Į kefyrą suberkite miltus, užminkykite tešlą be gumuliukų

. Užvirinkite vandenį, supilkite į jį sodą. Į tešlą supilkite

verdantį

vandenį

, sumaišykite komponentus.

Rekomenduojame:  Šį receptą naudojo mūsų mamos ir močiutės. Torto kremas be kiaušinių ir grietinėlės

Į tešlą

supilkite

augalinį aliejų, išmaišykite

. 5-6 min. palikite tešlą kaitroje

. Tada klasikiniu būdu kepkite plonus blynelius

.

Не прилипают к сковороде. Лучший рецепт тонких заварных блинов (блинчиков) на кефире

Iškepusius blynus aptepkite sviestu.

Не прилипают к сковороде. Лучший рецепт тонких заварных блинов (блинчиков) на кефире

Nepamirškite, kad receptui visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *