Sekite mus Facebook'e!
Skanus maltos mėsos vyniotinis su sūriu. Toks patiekalas patiks visiems. Galite remtis šiuo receptu ir pridėti savo ingredientų.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
bet kokios rūšies maltos mėsos, 600 g;
– svogūno, 1 vnt;
– kiaušinių, 3 vnt;
– sūrio, 250 g;
– pieno, 250 g;
– miltų, 200 g; –
druskos, pipirų, prieskonių, žolelių.
Gaminimo procesas
Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su malta mėsa. Į maltą mėsą taip pat įberiame druskos, pipirų, prieskonių, kiaušinį, žolelių
ir gerai išmaišome
. Ant stalo paskleidžiame pergamento lakštą ir išdėliojame maltą mėsą, tolygiai paskleisdami ją ant paviršiaus maždaug 5 mm storio sluoksniu.
Ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio ir susukame vyniotinį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 3 valandoms.
Likusius kiaušinius sumaišome su miltais, pienu, druska ir pipirais.
Išimame vyniotinį, supjaustome jį porcijomis, pamerkiame į tešlą ir kepame iš abiejų pusių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Patarimas: nebūtina taip ilgai laikyti šaldiklyje – svarbiausia, kad visa masė gerai suliptų. Tam pakanka 40-60 minučių. Įdarui galite naudoti bet kokius produktus. Pavyzdžiui, kietąjį sūrį pakeisti lydytu sūriu, įdėti grybų, daržovių, česnako.
