Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų kotletai – puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors skanaus, lengvo ir sveiko.
Dėl švelnios cukinijų kotletų tekstūros, turtingo skonio ir rudos plutos jie puikiai pakeičia mėsos pusgaminius.
Šių kotletų pagrindas – cukinija. Ši sultinga ir neutralaus skonio daržovė padaro kotletus minkštus.
Baltasis kopūstas smulkiai supjaustomas, kad kotletai taptų puresni, šiek tiek traškūs. Morkos kotletams suteikia saldumo. Svogūnai suteikia kotletams pikantiško skonio, todėl jie tampa dar sultingesni
. Cukinijų kotletai – puikus būdas į savo racioną įtraukti daugiau daržovių, neaukojant maisto skonio.
Sudedamosios dalys:
- cukinijos – 350 g;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- sviesto – 20 g;
- morkos – 1 vnt;
- baltagūžiai kopūstai – 300 g;
- kefyras – 250 ml;
- geriamoji soda – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 350 g.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Įtarkuokite cukiniją stambia tarka, įberkite 1 šaukštą druskos ir palikite 10 minučių. Smulkiai supjaustykite svogūną,
keptuvėje
įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų
. Sudėkite svogūną į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės. Sutarkuokite morkas stambia tarka ir suberkite į svogūnus, kepkite 2-3 min.
Susmulkinkite kopūstus ir siųskite prie svogūnų bei morkų, kepkite 3-4 min. Į daržoves pagal skonį įberkite druskos ir paprikos, kepkite 2-3 min. Į
dubenį su kefyru
supilkite
sodą, lengvai suplakite šakute, kol susidarys burbuliukai. Į kefyrą įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir miltus, išmaišykite tirštą masę.
Iš cukinijos išspauskite skysčio perteklių, sudėkite ją į kefyro masę. Į tą pačią vietą pasiųskite pakepintas daržoves, sumaišykite komponentus.
Nedideles porcijas daržovių masės dėkite ant keptuvės su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Iš cukinijų gausite aromatingus sultingus kotletukus. Tai subalansuotas ir skanus patiekalas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
