Sekite mus Facebook'e!
Varškės pyragas – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos arbatėlei ar šventiniam stalui. Jis gaminamas iš paprastų ir nebrangių ingredientų, tačiau vis tiek pasižymi subtiliu skoniu ir malonia tekstūra.
Yra daug varškės pyragų receptų
.
Jie gali būti atviri ir uždari, iš smėlinės, sluoksniuotos ar mielinės tešlos, taip pat su įvairiais įdarais.
Įdarui galima naudoti varškę, sumaišytą su kiaušiniais, cukrumi, vanile ir kitais priedais, pavyzdžiui, sultenėmis, cukruotais vaisiais ar uogomis.
Paruoškime naminį švelnų varškės pyragą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- Sviestas – 100 g;
- Cukrus – 50 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- raugas – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 500 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Krakmolas – 20 g;
- grietinė – 100 g;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- uogos – 200 g.
Varškės pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, sumaišykite su cukrumi ir druska. Sviestą ištirpinti, šiek tiek atvėsinti ir supilti į kiaušinių masę, išmaišyti. Į
sviesto ir kiaušinio masę suberti miltus ir kepimo miltelius, užminkyti elastingą ir minkštą tešlą
.
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir paskirstykite ją ant dugno ir šonų
. Kol ruošite įdarą, tešlą formoje palikite šaldytuve. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su vanile ir klasikiniu cukrumi ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Jei turite naminės varškės, pertrinkite ją per sietelį
.
Kartu su varške sudėkite grietinę ir krakmolą, visus komponentus sumaišykite
. Varškės masę sudėkite į tešlos formą, viršų pripildykite uogomis.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Kepant svarbu neatidaryti orkaitės. Iškepusį pyragą rekomenduojama porai valandų įdėti į šaldytuvą.
