Sekite mus Facebook'e!
Daugelis SSRS gimusių žmonių žino apie varškės apkepą. Tačiau paradoksalu, bet ne visi vaikystėje mėgo varškės apkepą. Vaikų darželiuose ir mokyklose šis patiekalas buvo ruošiamas pagal tam tikrus GOST’us. Egzistuoja prielaida, kad į troškinius dėdavo netinkamą kiekį varškės ir cukraus. Šių produktų trūko, todėl virėjos tam tikrą dalį atidėdavo sau.
Sovietų Sąjungos laikai jau seniai praėjo. Todėl verta atrasti naminį varškės apkepą. Tai patiekalas, turintis didelį potencialą. Ruošiamas ir pusryčiams, ir vakarienei
, pabandykime pasigaminti naują gardų varškės apkepą.
Varškės apkepo ingredientai:
- varškės sūris – 700 g;
- cukraus – 220 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilės – 2 žiupsneliai;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- sviesto – 30 g;
- manų kruopos – 50 g;
- uogos – 300 g uogų;
- grietinė – 400 g.
Varškės apkepo paruošimas:
Sumaišykite 3 kiaušinius, 150 g cukraus pudros, druską, žiupsnelį vanilės. Ištirpinkite sviestą, supilkite jį į varškę, suberkite manų kruopas
, panardinamuoju mikseriu išplakite varškės masę iki vientisos masės
.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais
. Formą
ištepkite
varškės mase, o viršų papuoškite uogomis. Kepkite patiekalą 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Norėdami paruošti grietinę, grietinę plaktuvu sumaišykite su cukrumi, vanile ir kiaušiniais. Užpilkite grietinę ant apkepo viršaus ir dar 20 minučių kepkite orkaitėje.
Pyragą reikia palikti šiek tiek atvėsti orkaitėje.
Gausite sultingą gražų varškės apkepą su uogomis.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
