Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanūs traškūs sausainiai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien gaminu labai skanius, traškius sausainius, kur tešla minkoma tik iš 3 ingredientų… Šių sausainių receptą radau internete ir kepu juos pirmą kartą! Ir dabar kepsiu juos dažnai. Iš toliau nurodyto ingredientų kiekio išeina 16 sausainių. Jei norite kepti daugiau sausainių, tereikia padvigubinti arba patrigubinti ingredientų kiekį. Kitą kartą kepdama šiuos sausainius tikrai kepsiu dvigubą partiją!

Tešlai paruošti reikalingi trys ingredientai:

  • Pusė įprasto pakelio sviesto (90–100 g)
  • Du šaukštai grietinės (gramais tai yra apie 60–70)
  • 5 šaukštai miltų (apie 150–160 g)

Ir dar reikės šiek tiek cukraus pabarstymui.

Pradėkime gaminti:

Į dubenį persijokite miltus ir sudėkite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo imtą, mažais gabalėliais supjaustytą sviestą. Rankomis greitai sutrinkite į trupinius, kad sviestas nespėtų ištirpti.

Įdėkite grietinės…

Minkome labai minkštą tešlą, kuri nepaprastai maloni liesti.

Kad būtų lengviau dirbti, tešlą padalinkite į kelias lygias dalis. O dabar pradėkite kočioti kiekvieną gabalėlį po vieną. Jį reikia iškočioti į stačiakampį sluoksnį… Pirmiausia iškočiokite kočėlu, tada, kur reikia, ištempkite/prispauskite pirštais, stengdamiesi suteikti stačiakampę formą. Tešla prilips prie stalo paviršiaus, bet tai dar gerai… Dabar vizualiai, akimis, padalinkite iškočiotą sluoksnį į 4 dalis ir 3/4 dalių pabarstykite cukrumi, plonu sluoksniu. Ir tada pradėkite kočioti į virvelę, būtent ta kryptimi, kuria buvo palikta be cukraus. Ir, vien dėl to, kad tešla prilipo prie paviršiaus, virvelė gaunasi labai tanki ir lygi.

Rekomenduojame:  Neįtikėtinai skanus pasakų tortas. Receptas su riešutais, aguonomis ir sultenėmis

Pagamintas žvynelius (maždaug dviejų pirštų storio) dar šiek tiek susukame, kad siūlė gerai priliptų, ir supjaustome maždaug 5 cm ilgio „batonėliais“. Dabar paruoštus „batonėlius-sausainius“ viršutine puse, kur nėra siūlės, pamirkome cukruje.

Jei kepdami juos visiškai padengsite cukrumi, cukrus apačioje pradės tirpti ir atitinkamai sudegs.

Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, cukrine puse į viršų…

Sausainiai kepami orkaitėje gana žemoje temperatūroje (160–170 laipsnių) apie 40 minučių. Jei temperatūrą padidinsite, sausainiai apdegs. Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta kepti (ir nemėgsta), bent kartą iškepti šiuos sausainius. Neįtikėtinai skanūs, traškūs, nesaldūs!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.