Sekite mus Facebook'e!
Egzistuoja nuomonė, kad pievagrybiai yra patys nenaudingiausi šios šeimos grybai. Tačiau verta pažymėti, kad grybai nėra nenaudingi. Šie grybai yra čempionai pagal fosforo kiekį.
Žinoma, grybai nėra tokie aromatingi kaip pievagrybiai
.
Tačiau jie gali sustiprinti kaulus.
Grybų
reikėtų vartoti, kai yra problemų su dantų emaliu
. Paprastai grybų dedama į įvairius patiekalus, pavyzdžiui, sriubas, salotas ir troškinius. Kaip užkandį galite pasigaminti marinuotų grybų.
Marinuotų grybų ingredientai:
- Grybai – 1 kg;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Obuolių sidro actas 6% – 6 šaukštai;
- augalinis aliejus – 4 valg. šaukštai;
- lauro lapai – 3 vnt;
- Juodieji pipirai – 10 žirnelių.
Marinuotų grybų paruošimas:
Į puodą supilkite druską, cukrų, supilkite obuolių actą ir augalinį aliejų. Česnako skilteles supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, kartu su lauro lapu sudėkite į puodą.
Supilkite į mišinį juodųjų pipirų žirnelius
.
Išvalykite grybus, sudėkite juos į puodą. Marinatą užvirinkite ant didelės ugnies
. Užvirus, grybus uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Grybai susitrauks ir atiduos sultis.
Dėkite puodą su grybais į šaldytuvą bent 4 valandoms marinuotis.
Šiuos marinuotus grybus galima patiekti ant stalo kaip užkandį. Marinuotus grybus taip pat tinka patiekti į salotas ir kitus patiekalus.
